Peru – ettårskalas

Peru – ettårskalas

Hej allihopa! I söndags var jag inbjuden till ettårskalas, något jag inte ville missa. Fick nämligen höra att just det firandet är av de viktigaste och att festerna brukar vara väldigt satsiga. Och jag blev inte besviken.

Först fick vi åka buss ut till byn/staden Sechura, ca 1 timme. Därefter anlände vi till festlokalen som börjat fyllas med föräldrar och barn. Hög musik, två piñatas i taket, mycket dekorationer och födelsedagsbarnet i prinsdräkt. Det tog en timme innan festen drog igång, vilket innebär drygt två timmar senare än tiden på inbjudningskortet… Med andra ord peruansk tid. Temat för festen var Musse Pigg, vilket syntes på dekorationerna men också på showen som vi fick titta på. Hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle spendera kvällen med att se Musse och hans vänner dansa, leka och tävla med barnen. Samtidigt kom det hela tiden ut servitriser från köket med olika kakor, desserter och godis. Och som jag skrev i ett tidigare inlägg är det otrevligt att tacka nej. En av gångerna när vi tyckte att vi hade tagit tillräckligt av fatet som erbjöds så manade servitrisen oss att ta mer, och så pekade hon på våra väskor. Gissa om vi skrattade…

På vägen hem var vi alla väldigt trötta och hade en del huvudvärk efter musiken. Men jag var nöjd med att ha fått ta del av en så speciell del av den peruanska kulturen. Får ni chansen någon gång rekommenderar jag att ni tar den!

Födelsedagsbarnet med familj och disneykaraktärerna

Anna Nord, volontär

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved