Peru – Gringos på besök

Peru – Gringos på besök

Hej allihopa! Förra helgen hade vi nöjet att välkomna gruppen från Sverige hit till Piura. Det var så härligt att få se några bekanta ansikten och få samtala om livet här i Peru.  Jag delar mycket gärna med mig av mina erfarenheter och det känns roligt att få visa delar av vardagen här. Och äntligen fick vi fira gudstjänst med full lokal! 😊

En reflektion jag gjorde under helgen var hur annorlunda det var att se så många ljushyade människor, gringos. Särskilt i icke-turiststäder som Piura drar vi till oss uppmärksamhet.  Tydligen har jag, liksom peruanerna här, börjat titta en extra gång på människor som inte är härifrån. Min första reaktion när jag ser en turist är att jag vill gå fram och fråga var han/hon kommer ifrån och gör här. Men det är väl antagligen så alla andra runtomkring ser på mig, oavsett hur hemma jag känner mig. En turist som inte kan spanska och har hamnat på ett inte så självklart resmål… 😅

Ett annat spännande besök fick jag under en av mina springturer. Helt plötsligt springer det en räv över gången framför mig. Den var så liten och jag förstod först inte vad det var för djur. Helt olik den räv jag såg en gång i skogen i Sverige som fick mig att cykla iväg det snabbaste jag orkade. 😂

Anna Nord, volontär 

 

2 reaktioner till “Peru – Gringos på besök”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved