Peru – lära känna Piura

Peru – lära känna Piura

Hej allihopa! I lördags blev jag och Tindra visade runt i stan av en tjej från kyrkan. Vi tog först bussen in till centrum och besökte en stor lekplats där vi körde trampbil. Inte nog med vi är blonda och vita, nu fick vi ännu mer uppmärksamhet på grund av våra skratt och skrik när vi var påväg ner för höga kanter eller in i vattentornet. Det verkade vara roande för människorna som tittade på.

Därefter besökte vi ett museum, en rolig butik och promenerade runt. Vi tog en taxi till en by utanför Piura som heter Catacaos. Där fanns det många olika hantverk att titta på, en del finare än andra. Efter en stunds vila i en park tog vi bussen hem.

Catacaos

Jag älskar att utforska nya ställen och städer, men här i Peru med tanke på säkerheten har det varit svårt. Eftersom man inte vet vilka områden som är okej att röra sig i har jag inte kunnat se mig omkring lika mycket som jag skulle vilja. Så att lära känna Piura får ta lite längre tid än det vanligtvis skulle gjort!

Smyckad gata i Piuras centrum

Till helgen blir det ett litet miljöombyte. Vi ska spendera en natt på hotell ute vid kusten. Det ska bli väldigt härligt att få bada, läsa böcker, spela spel och äta bortalagad mat!

Anna Nord, volontär

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved