Pizzamåndag

Att det ska vara taco på fredag har man ju liksom lärt sig, men jag undrar om vår familj är på väg mot en ny tradition. Pizza på måndagar. Denna vecka var det nämligen andra måndagen i rad som vi hade gäster hemma och bjöd på hemlagad pizza. God mat och goda vänner – kan det bli bättre?

Ja, kanske lite bättre. Vi har nämligen varit ganska trötta, och trots att måndagar ska vara vår lediga dag under veckan så har det inte blivit så mer än en gång under 2010. Men vi har som sagt haft goda besök.Felix är pastor i Arequipa Förra veckan hade vi gäster från Arequipa som ligger i södra Peru. Det var pastor Felix Vargas med familj och två vänner som kom till Chiclayo på semetsreresa. Vi var så fräcka så vi passade på att fråga Felix om han inte kunde undervisa ett par dagar på Sommarbibelskola Chiclayo. Om det inte förstörde hans semester förstås. Juli, Felix’ fru, svarade snabbt: Undervisa är ju det bästa han vet. Så hur skulle det kunna förstöra?

Julia jobbar på NLM:s kontor i ArequipaDet blev några goda dagar till sammans med familjen Vargas. De tillbringade en eftermiddag på stranden, och medan Felix sedan undervisade passade de andra på att gå på museum, äta glass och slappa. Måndagkväll blev det som sagt pizza, och goda samtal. Det är härligt att dela erfarenheter med goda kristna syskon, som dessutom känt missionärer (från NLM) i många år och kan ge nya perspektiv på missionsarbete och kyrkobyggande i Peru.

Denna vecka var Santiago är pastor i en oberoende luthersk församling i Quenca, Ecuadordet dags för nytt besök. Denna gång norrifrån. Familjen Gomezcuello från Quncea i Ecuador skrev för ett par veckor sedan och frågade om de kunde komma på besök till Chiclayo under fastlagen. Santiago är präst i en fristående luthersk församling i Quenca, och fick tillfälle att predika två gånger på söndagen.  Barnen (ungdomarna) ville förstås till stranden – vi bor ju nära Stilla Havet – så måndagen åkte de dit. Och på kvällen blev det pizza hos Anderssons.

Trevligt, även om ungdomarna försvann ganska snabbt – de skulle träffa några av de unga i församlingarna här. Men tillsammans med Santiago och Blanca (hans fru) samtalade vi ett par timmar. Jämförde erfarenheter och delade orosmoment i arbetet.

Blanca och Santiago har fyra barn varav tre var med på resan till ChiclayoDet är fantastiskt att få ha ha gäster i sitt hem – oavsett om de kommer från Peru, Ecuador, eller kanske från Sverige. Nästa vecka blir det nog inga gäster – för vi ska resa på semester. Återstår att se om det blir pizza!

/Erik

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved