Predikantdagar

Vi har just avslutat årets predikantdagar på Fridhem. Det har varit härligt att umgås med ett femtontal predikanter från ELM och Evangelisk Luthersk Samling (ELS). Ingemar Rådberg har undervisat i retorik och lett härliga bibelstudier över medarbetarbreven till Timoteus och Titus. Ingemar kommer också medverka vid ELMs predikantdagar på Strandhem i mars (missa inte det tillfället om du är ELM-predikant).

Som så ofta har samtalen under måltider och i pauser också varit väldigt givande. Att stå i predikouppgiften är både fantastiskt och svårt. På något sätt är det en uppmuntran att få höra att det inte bara är jag som sliter med predikoförberedelserna, och som undrar vad Herren egentligen tänkte på när han kallade mig. Och så är det skönt att få be tillsammans, att få ta emot tips och råd från andra, samt att dela erfarenheter.

I kväll var det offentligt möte på Fridhem. Och predikanten lät Guds ord få liksom strömma ut som ett livgivande vatten. Jag trodde inte jag skulle orka lyssna – efter en lång dag – men till sist satt jag och önskade att predikan inte skulle ta slut. Sådana stunder behöver jag ibland – och Gud är så god och ger, och ger i överflöd.

/ErikJA

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved