Predikantutbildning pågår

Predikantutbildning pågår

Första helgen i mars är Vasaloppshelg och tredje helgen i mars är det predikantdagar på Strandhem. Likheten mellan de båda evenemangen begränsas väl till att de har sina fasta helger. Vi är mellan trettio och fyrtio ELM-predikanter samlade på Strandhem. Ingemar Rådberg. präst och litteraturvetare, undervisar dels om ”Vad kan retoriken lära en predikant?” och dels om ”Det är ett ord att lita på” (en återkommande formulering i medarbetarbreven i Nya testamentet.

Under eftermiddagen idag ska vi dessutom följa ett annat spår då vi utifrån ett föredrag och en artikel av predikanter Henrik Åström ska tala om Paulus som predikantförebild.

Några bildbevis från Strandhem nedan:

/ErikJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 reaktioner till “Predikantutbildning pågår”

  1. Kan bara ge mitt fullständiga instämmande till föregående skribent (Gunnel G – ifall någon annan skulle hinna emellan). Härligt att se alla dessa bröder, åtskilda i ålder, bakgrund, skolning, yrkesutövning, livssituation m.m, m.m, men förenade av att samme Herre är deras Frälsare och av en önskan att allt mer bli skickliggjorda i det viktiga uppdraget att sprida kunskapen om Honom.

  2. Instämmer med Henrik och vill också tacka er alla bröder som var med. Det betyder mycket att vi får samlas såhär och få se och lära känna er som också står med i predikoturerna och tillsammans uppbyggas i tro och Guds ord.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved