Reformationsdagen ÅK-10

Reformationsdagen ÅK-10

Måndagen, och årskonferensens sista dag, ägnades åt reformationens upptäckter. På förmiddagen bidrog Fredrik Smetana, Magnus Persson och Rune Imberg med varsitt föredrag. Wow, vad bra det var. Jag tror att inspelningar kommer på Roseniuskyrkans hemsida.

På lunchen behövde jag lite ”egentid” inför eftermiddagen då jag skulle bidra med något. Så jag gick till Kungliga biblioteket. Vid ingången finns en skylt där man förklarar att KB är allas. Så jag smet in på mitt bibliotek. Gick mellan högs hyllor, bläddrade i historiska tidskrifter och …

… övervägde att gömma mig där resten av dagen och bara njuta av böckerna. Men jag återvände till Roseniuskyrkan. Tur var väl det, för både av Daniel Ringdahls föredrag ”Luther och överheten” och av Peter Henryssons om ”Luther och kallelsen” förstod jag det hör till en kristen livstil att ta ansvar och stå till tjänst.


Nu dricker jag en kopp kaffe på stan. Årskonferensen är över, liksom ett kortare bra möte med två etiopiska kyrkoledare. Tacksam. Herren är god.

Kaffe. Amen.

/ErikJA

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved