Regn och ugglor

Regn och ugglor

Det förvånar mig att det regnat lite både igår och idag. I slutet av januari tycker jag att det oftast brukar vara torrt och stekande varmt. Men troligen kommer den riktigt torra och varma perioden på allvar snart. Gräsmattorna här på Atemo mår i alla fall bra av regn, de förblir gröna.
I lördags kom jag hit tillsammans med Samuel, en praktikant från Finland. Vi möttes i Nairobi, sedan flög vi tillsammans till Kisumu där Ingrid Jern, min kollega, och Simone, en annan praktikant, mötte oss.
Idag har jag flyttat in i ”mitt” nyrenoverade och nymålade hus. Det var färdigt i lördags och nu har vi städat och torkat ur skåp och lådor och burit hit möbler. Det behövs lite mera för att kännas som ett hem och inte bara vara ett hus men det är här som jag ska ha min bas nu ett tag så det är skönt att ha kommit så långt.

Men vi gjorde en liten utflykt alla fyra idag. Ingrid hade ärende till prästen Richard Olak och frågade om vi fick komma alla och det gick bra. Vi åkte dit vid lunchtid och fick en liten pratstund med Olak innan vi bjöds till bords. Det serverades kuku= höna och ugali = majsgröt, vitkål och ris. Ohhh, så gott det var!! Jag minns när jag första gången var på besök i ett kenyanskt hem och fick ugali. Då upplevde jag det torrt och lite smaklöst och det växte lite i munnen. Men inte så idag.
Det var så roligt att träffa Olak och hans fru Ada och se att de är förhållandevis pigga och vid gott mod. Det ger en längtan efter att träffa flera av min vänner på olika håll.

Väl hemkomna fortsatte flyttarbetet. När jag gick mellan husen hörde jag ugglorna ”prata” med varandra. De sitter i träden här utanför. Det är stora, cirka halvmeterhöga ugglor som brukar vara här. När Samuel sett dem och hämtat sin kamera drog den ena ugglan ut sin vinge och riktigt visade upp sig. Sedan fortsatte deras pratande. Ugglorna brukar ju ses som kloka och när de sitter så där så tänkte jag att de har lite överblick, inte lika god överblick som Gud men dock ett annat perspektiv än vi som går på marken. Herren Gud säger till oss ”frukta inte, ty jag är med dig, var ej modfälld, ty jag är din Gud.” (Jes 41:10) I livets alla skiften går Han med, när vi flyttar och när vi är kvar så är Han ändå densamme, Immanuel, Gud som går med oss!
Imorgon planerar jag att köra till Chesinende för att träffa vänner men också för att hämta lite grejor. Men mer om det en annan gång!
Kerstin

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved