Regnet faller också på platta tak

Regnet faller också på platta tak

Hela natten har det regnat. Då och då har jag vaknat och hört hur regnet smattrat på taket till ljusschaktet. Ett tag var strömmen borta, men den kom tillbaka på morgonen. Men när jag gick ut på gatan i morse grät jag inombords.

Chiclayo är inte en stad byggd för regna. Ett par små skurar per år är det normala. Och det brukar gå bra. De sista dagarna har det kommit några sådana skurar. Allt blir smutsigt och kladdigt, men fram på eftermiddagen har det torkat. Men inatt. Timma efter timma. Inget ösregn, men droppe för droppe.

Alla hus har platta tak. Många dessutom otäta. Vårt hus är bra. Står emot ganska mycket väta. Vi har fått ställa ut en balja på ett ställe, och det sipprar genom väggen i hallen. Men hur går det för grannarna? Hur går det för våra vänner i Las Lomas? I enkla hus av obränt tegel?

Maria ringde från San Antonio på morgonen. ”-Allt är lera. Vi kommer inte härifrån idag, det finns inga transporter.”

Många är rädda att det är väderfenomenet El Niño som är på väg. Det vore en katastrof för många familjer, och för hela norra Peru.

Dagen på sommarbibelskolan började lite senare än vanligt, och med färre elever. Och i morgonbönen ett rop till Herren: ”-Låt det inte regna mer!”

Erik

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved