Regnet har kommit!

Regnet har kommit!

Tacka för att det börjat regna! För folket blir det nu bråda dagar med att så och plantera. För en del är det dock svårt eftersom man behöver både utsäde och gödning och det kostar pengar.

För mig betyder regnet att det blir mindre dammigt på vägarna samt svalare och därmed skönare. Det blir också en och annan möjlighet att köra i lera. Jag blev dock lite fundersam i lördags när Per-Martin sa att det verkade som om bara bakhjulen drev när jag la i fyrhjulsdruften låg. Kanske något som behöver kollas. Eller kanske jag bara inte fick i växeln för fyrhjulsdrift ordentligt? Men vi lyckades dra upp den lilla Toyotan i alla fall.

Den senaste veckan har det varit retreat som avslutades i onsdags. Jag var sedan i Nairobi ett par dagar och bl a på Immigration Office för att hämta mitt nya ID-kort men det var inte klart. Jag fick besked att det skulle ta ytterligare någon vecka. Och att jag skulle kunna skicka någon att hämta det. I fredags körde vi hem till Atemo, jag var tillsammans med Mona och Jonna och hennes två pojkar. Vi startade sent eftersom en av pojkarna hade hög feber och vi ville kolla det innan vi gav oss iväg. Han fick medicin och är nu frisk igen. Att lämna Nairobi mitt i lunchrusningen en fredag är inte lätt. När vi hade provat ett par olika alternativa vägar hade vi hållit på i 45 min och var tillbaka där vi startade! Vi blev sena men resan gick bra och vi kom lyckligt fram till Atemo.

En tur till Chesinende lördag-söndag för att ta emot gäster och så tillbaka igen. Trevligt! Idag en hemma-dag med bl a en liten stund matte med Alfons. Så är det kväll igen.

Tack för att ni står med i bön!

Kerstin

 

 

 

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved