Relationer

I min e-posthanterare  kan jag märka inkommande e-postmeddelanden med en eller flera etiketter. Instinktivt kan det kännas lite märkligt att etikettera allt som kommer in, men det underlättar när jag senare ska hitta i inkorg och arkiv. Väldigt praktiskt alltså. Etiketter ”Resor/biljetter” är smart när jag behöver leta upp tillgodo-koden från SJ:s resegaranti, eller en biljett köpt i juni för en resa i september.

Jag har en etikett, med några under-etiketter, som heter ”ELM-relationer”. Där samlar sig e-postväxlingar med företrädare för lite olika kristna sammanhang. Och relationsetiketten är viktig.

För relationer är viktiga, både för individer och organisationer. Just nu handlar mitt jobb ganska mycket om ELMs relationer. Bara denna vecka möter jag och andra i ELMs ledning vid olika möten företrädare för EFS, Kyrklig Samling och ELM Danmark. Och sedan är det förstås de lika viktiga – nä, viktigare – relationerna inom ELM. I helgen sammanträde ELMs nämnd för Mission i Sverige (MIS), i söndags predikade jag i Jämshög och fick träffa missionsvänner från Blekinge. På vägen till och från Jämshög gavs tillfälle för goda samtal med ELM Syds förre ordförande, och måndagskväll ägnade jag åt goda samtal med några ur ELM Nords ledning.

Relationer – så viktiga, så värdefulla. Men för att relationer ska fungera krävs kommunikation och att man tar tid för relationen. Därför är det viktigt med mötesplatser och tillfällen för samtal.

Nästa vecka har jag skrivit i min kalender rakt över flera av dagarna ”Minimera möten”. Då ska jag ägna tid åt att reflektera allt (eller åtminstone det jag minns av) det som sagts vid alla dessa möten.

/ErikJA

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved