Resa 1: Framme i Asella (Sondagen 7/6)

Resa 1: Framme i Asella (Sondagen 7/6)

Jag sov en skon forsta natt i Addis Abeba efter manga nya intryck igar nar vi kom.

Pa fomiddagen gick vi pa en Gudstjanst i en kyrka som ligger precis bredvid huset dar vi bodde. Trots att vi inte forstod nagot av predikan (allt var pa amarinja) och att vi inte hade nagon tolk sa tyckte jag att det var sa haftigt att vara dar och delta i och fira Gudstjanst tillsammans med de etiopier som var dar. Jag, Maria, Benedicte, Henrik och Daniel blev ombedda att ga fram och presentera oss i kyrkan. Vi berattade om Asella sports camp och vart arbete dar de kommande veckorna. Efter lite krangel med packning och med Henriks bagage som forfarande inte hade kommit fram till flygplatsen sa satt vi antligen i bilen, nio stycken. Det var valdigt trangt, och tanken var jobbig nar jag insag att jag ska sitta pa samma plats i fem timmar. Jag fick se flera platser av Etiopien pa vagen till Asella. Vi korde forbi en och annan packasna pa de guppiga vagarna mellan staderna och jag njot av Afrikas haftiga vyer. Vi stannade for lite mat pa vagen ner och jag at min forsta riktiga injera. Efter matpausen kandes det som att resan gick mycket fortare och vi var framme i Asella kl 20. Vi blev hjarligt valkomnade av de etiopiska coacherna. Alla var glada och nyfikna pa vilka vi var, sa vi hade en kort presentation under middagen tillsammans. Imorgon borjar sports camp 2013 och forsta ganget, ca 20 barn, kommer hit till oss.  Jag ser fram emot att traffa och lara kanna barnen. Det blir tidiga morgnar och intensiva dagar, det ska bli riktigt kul!

IMG_4167

Maria, Ababi (Kes Dawits yngsta son) och Frida

IMG_4169

Benedicte, Maria, Ababi, Frida, Henrik, och Kes Dawits dotter och fru.

/Frida James

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved