Resa 2: Sportcamp fortsätter

Resa 2: Sportcamp fortsätter

God afton! Kära läsare!
Efter tre dagar på sportcampet i Asella, så vågar jag påstå att de flesta av oss i, grupp 2, är sprängfyllda med nya intryck. Positiva intryck och framförallt lärorika intryck, samt har jag/vi blivit förbluffande av den härliga energin hos barnen. Detta medför till en smått sliten samlad skara på kvällarna i det hus jag befinner mig i nu.
Samt så blir konsekvensen att detta inlägg blir så futtigt i jämförelse med allt vi upplevt under dessa dagar.

Måndagen! Den första dagen på sportcampet, den började lugnt, vi blev gott mottagna av ledarna för lägret samt alla de yngre coacherna som assisterar och hjälper till.
Var och en av oss blev indelade till var sitt lag som vi skulle bli assisterande coacher till. Brasilien, Portugal, Sverige och Etiopien. Efter några småsysslor och fritid så fick vi ta emot barnen.
Vi fick kvickt lära oss en välkomstsång och stod med flaggor då vi välkomnade barnaskaran på tjugosju barn.
Ett försiktigt gäng då, men som tiden går har barnen blivit mer och mer säker och lyckas verkligen höja taket med både skratt, sång, busvissel och klappande.

Varje dag på lägret så har vi ett huvudtema som ska måla dagens aktiviter och undervisning. De teman som varit aktuella dessa tre dagar har varit, honesty, unity och trust. Tre viktiga teman.
Dagarnas aktiviteter är olika och de flesta lekarna/övningarna ska lära barnen något om dagens tema. Personligen har jag upplevt detta väldigt pedagogiskt och berikande. Barnens engagemang och lydighet är imponerande och givande!
Under måndagen i en av lekarna så demonstrerades även hur Jesus tog vårt straff på sig, hur han valde att gå in i vårt ställe. Det var speciellt att se.

Under kvällarna så har coacherna varje dag spelat upp dramaspel från bibelberättelser, och vi har fått vara delaktiga i varje drama, frivilligt. Berättelserna har varit: Josef och hans bröder, den gode herden, David och Goliat.
Efter detta så samlas vi med två lag i ett av deras rum på lägret, för mig Etiopien och Brasilien, och samtalar med barnen, med hjälp av översättning. Då får barnen berätta vad de lärt sig under dagen, eller om dramaspelet.

För övrigt så är jag tacksam över gruppen, ett härligt gäng, med olika personligheter och kunskaper. Tacksam över att man får vara här nere och få så mycket. Etiopierna ger väldigt mycket.

Sedan vill jag dela: Guds tålamod mot mig och oss, det är förunderligt.
”Herren dröjer inte med att uppfylla sitt löfte, så som en del menar. Nej, han har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla skall få tid att omvända sig.”

Det är nåd att vi får bära ut budskapet om Jesus.

Johannes Nilsson

2 reaktioner till “Resa 2: Sportcamp fortsätter”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved