Retreat med arbetsinslag

Retreat med arbetsinslag

Och medan Per-Martin Hjort träffar (andra) veteraner (se Resebloggen) är jag på retreat. Men jag har också kollat lite på internet och i mailboxen. Jag läste igår på den kenyanska tidningen Nations hemsida dessvärre om oroligheter i Nyakach-området nära Sondu. Boskapsstölder och provokationer finns med i bilden då de båda folkgrupperna kipsigis och luo går till strid mot varandra. Det ledde också till att stora vägen mellan Sondu och Kisumu blockerades under gårdagen. Under 2012 höll vi en workshop Healing the Wounds of Ethnic Conflict, HWEC, i Tabaita i just detta område. Jag frågar mig därför vilket ansvar vi har att bidra till försoning? Borde vi gjort mera efter själva workshopen?

Den grupp som ordnade den workshopen, Lutheran Healing Spring Ministries, skulle haft ett planeringsmöte imorgon måndag. Det mötet har dock blivit uppskjutet tills tisdag pga ett annat möte med anknytning till våldsamheterna.

Be för mötena måndag och tisdag!

Be att Herren leder så att försoningsarbete på olika plan kan påbörjas och fortsätta!

Kerstin

1 reaktion till “Retreat med arbetsinslag”

  1. Tack Kerstin att vi får veta så att vi kan be för arbetet. Gott att du är där. Ber för dej att Herren ska ge dej kraft för varje dag och varje situation. Arne

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved