Retreat och adventstid i Peru

Retreat och adventstid i Peru

06

dec 2021

Hejhej! 

Tiden rusar iväg här i Peru, men vi har hittills fått vara med om flera spännande och härliga upplevelser. I helgen fick vi följa med på ”Retiro” (retreat) ungefär en halvtimme utanför Chiclayo, där vi bor. Det var ett händelserikt dygn med undervisning, lekar och umgänge med olika ledare från de tre lutherska församlingarna i Chiclayo. Vi fick också uppleva vår första jordbävning! Ungefär klockan 6 på morgonen väckte Klara mig och desorienterade gick vi ut ur byggnaden och väntade huttrande på att jordbävningen skulle gå över helt. Tydligen sträckte den sig över delar av Peru, Brasilien, Colombia och Ecuador med en magnitud på 7,5. Det var en märklig upplevelse, men som tur är så var den inte särskilt märkbar där vi var.

Samtidigt som jag tycker att det är väldigt givande och upplivande att få vara med om utflykter och resor, så har jag på sistone verkligen uppskattat att få skaffa sig en vardag här. I början är precis allting helt nytt, så att få hitta rutiner, lära sig hitta i staden och lära känna sammanhanget bättre har varit värdefullt.

Idag är det lördag, vilket för oss innebär innebär mest aktiviteter på schemat i veckan. Just nu när jag skriver detta, så ska jag och Sara (en av volontärerna från Danmark) strax iväg till barnverksamheten i Las Brisas. Därefter är planen att jag och Klara ska öva lite lovsång inför gudstjänsten i Las Lomas imorgon. Till sist ska vi åka till barnverksamheten i San Antonio, som precis kommit igång igen efter två år! På veckodagarna är det istället lugnare och det finns möjlighet till att spendera tiden lite mer fritt. Band annat används den tiden att ringa hem till dem där hemma i Sverige, åka på mindre utflykter, och syssla med egna projekt!

Varma hälsningar till er alla och glad andra advent,
Miriam

SAMSUNG CSC

1 reaktion till “Retreat och adventstid i Peru”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved