Runt Öresund

Onsdag och torsdag denna vecka besökte jag tre städer runt sundet. Köpenhamn, Lund och Helsingborg. I Köpenhamn träffade jag en dansk präst som jobbar i en församling som tydligt vill fokusera på mission i närområdet. Han talade om skillnaden det gör i den kristna gemenskapen om vi vill dra folk till oss eller sända ut kristna. Jag tror att vi många gånger är mer fokuserad på den egna verksamheten, än på att nå ut till alla dem som inte känner Jesus, som inte har hört evangeliet.

Vid lunch återvände jag till Sverige och for till Lund. Där skulle jag senare på kvällen undervisa på Kristna föreningen Filippi. Ämnet för kvällen var ”Människa i Skaparens värld”. Jag hoppas det gav deltagarna en del. För egen del tyckte jag det var inspirerande att få möta dem, och samtala över en semla i fikapausen.

Och i torsdags var jag på Nytt Hopp i Helsingborg. Det är en spännande nysatsning i Helsingborg med en särskilt längtan att nå invandrare med evangeliet. Lokalerna delas med BV-förlag och ligger strategiskt belägna mitt i stan (så centralt att jag hade svårt att hitta parkerningsplats…). Jag fick möjlighet att berätta om det arbete Maggan och jag fick stå med i under våra år i Peru. I min nya tjänst tänker jag mest kring mission i Sverige – men att få tala om Peru en kväll blev faktiskt lite av en autoinjektion – inspiration för mej själv också. Ännu mer inspirerande var det att höra lite mer om Nytt Hopps framåtanda.

/Erik

1 reaktion till “Runt Öresund”

 1. Det gladde oss att Du besökt Nytt Hopp För Alla!
  Tror att Du är den förste från BV-s ledning som varit där.
  Vi hoppas och ber att det får vara till fortsatt välsignelse1
  För åtta år sedan var vi med och bildade denna gemenskap
  Vi fick fem välsignade år Vivek som nu så frimodigt tagit över
  arbetet behöver mycket uppmuntran och stöd
  Även om det är tre år sedan vi lämnaDE arbetet p.gr.av ålder
  och bristande ekonomiskt stöd så bär vi det alltid med oss.
  Vi har kontakt med några f.d. muslimer som kommit till tro
  på Herren Vi önskar Nils-Göran och Viveka all Guds Välsignelse i
  aarbetet med den nya styrelsen !
  Ebba-Maria o Einar Göth

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved