Så var dagen kommen!

Så var dagen kommen!

Så var dagen kommen! Dagen för det första av två seminarier eller – som det kallas här – konferenser – för kvinnor. Torsdag. I mitt uppdrag på resan ingår att undervisa på dessa möten. Som en del av förberedelsen har inköp av en sari ägt rum. Att ledaren/läraren är klädd i sari visar att man hedrar de indiska kvinnorna och det är en positiv signal för gemenskap. När Rakel och jag skulle hämtas på hotellet i morse, var Pastor Moses fru, Madavi, med. Hon hjälpte oss att enligt konstens alla regler svepa, vecka, svepa och vecka sju meter tyg runt var o en av oss. Här o där sattes fästenålar för att hålla allt på plats. Nederkanten ska nå ner till golvet – tala om att gå i trappor (vi bor på tredje våningen), sätta sig i en bil eller komma åt knäppningen i sandalerna när de ska tas av vid kyrkdörren…. Jaja, det är ett kapitel för sig, och min beundran för de indiska kvinnorna som dagligen med största smidighet, lätthet och elegans tampas med denna tygmassa, har vuxit ytterligare!

CIMG3131

Men det skulle ju handla om mötet. Idag var ca 75 kvinnor samlade i Sankavaram i en liten kyrka med god standard, t ex satt åhörarna på stolar och inte på enbart mattor på golvet. Nio fläktar fanns i taket, men el saknades under förmiddagen, så det var mycket varmt i lokalen. Samlingen skulle börja kl tio men kom igång först halv tolv. Pastor David välkomnade och bad, ett par sånger sjöngs och vi blev behängda med blomstergirlanger. Rakel ombads att framföra en kort hälsning. Hon uttryckte sin glädje över att vara i Indien för andra gången och möta syskon i tron. Sedan knöt hon an till iklädandet av sarin. Hon hade stått där som ett hjälplöst barn, och så är det med oss: vi kan ingenting göra för vår frälsning, utan bara låta Gud klä oss i förlåtelsens och rättfärdighetens dräkt. Efter mitt första lektionspass som handlade om det gamla och det nya livet var det dags för lunch.

CIMG3150

Genast uppstod en kö av kvinnor som önskade förbön. Några har fysiska problem, andra lider av barnlöshet eller har döttrar men inte någon son. Konflikter i familjen är också vanliga bekymmer och många änkor har det svårt socialt och med försörjningen. Efter maten talade Rakel om ”Sju skäl för bön” och jag om ”Ett gott kristet liv”. Så följde utdelning av Scripturabiblar till de läs- och skrivkunniga.

CIMG3162

I morgon blir det samma upplägg i Kirlampodi, och då får vi glädjen att träffa en ny grupp. Det blir bra! Till sist: En eloge till Pastor Shalems fru Sarah som visat sig oumbärlig i detta sammanhang. Hon tolkar från engelska till telugu o vice versa och skriver upp bibelhänvisningar på whiteboarden.

// Karin G Ekström

CIMG3156

PS Bloggen blev inte utlagd igår. Nu fredag kväll kan jag lägga till att dagens kvinnokonferens med 70 deltagare genomfördes och avslutades planenligt med samma program som igår. Det är stort att få dela Guds ord och tankar om det kristna livet med dessa kvinnor. Både Rakel och jag fascineras av hur de riktigt suger i sig budskapet. Vi säger: Halleluja! DS

2 reaktioner till “Så var dagen kommen!”

  1. Tack för alla Givande, Intressanta och Lärorika berättelser, Det är så fantastisk att se och höra om människor där i Främmande Land och att fatta och förstå hur viktig Gud är för dem. Vi har då Mycket att lära av deras innerlighet i Tron och Bönens viktiga del i människors liv. Tänk att vi är grena från samma Vinstock, och att vi är ett i samma tro även om vi har olika kultur och meningar.!!!
    Fint med hälsningen på Gudstjensten i dag.
    Guds Frid och Välsignelse till er alla.
    Inger på Fridhem

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved