Sammanfattning av besöket i Etiopien

Sammanfattning av besöket i Etiopien

DSC_0073DSC_0022 (1)

Familjen Orori från Finland är etablerade i landet Etiopien. Kyrkan är glad över att de har kommit och i juli avslutar de språkstudierna i Addis Abeba och flyttar till Asella.

Kyrkans ledare visar upp ”The way of life” som nyligen översatts till amarinja. Scriptura har bekostat en lång rad av böcker vilket kyrkan är oerhört tacksam över.

DSC_0147DSC_0204

Studenterna vid LTS i Asella jublar över att de snart tar examen och drar ut i landet för att predika evangeliet. De är efterlängtade ute i församlingarna.

Barnhemmet ACYM i Asella poserar stolt vid ingången till tjejernas hus. Jag fångade nästan hela gruppen när de var på väg till matsalen.

DSC_0201DSC_0322

En glad tjej från ACYM. Till höger gapar förråden tomma nere i låglandet. Etiopien har drabbats av den värsta torkan i mannaminne.

DSC_0318DSC_0345

Boskapen dör och folket lider av matbrist. Det lilla som finns kvar i förråden kommer nu att sås i jorden med förhoppning om skörd. Staten distribuerar mat till de som lider.

DSC_0305DSC_0313

En mager kalv strosar omkring i solgasset. Kommer den att överleva? En kvinna i Laqi berättar hur svårt det är för just kvinnorna. De får samla ved och arbeta hårt för att familjen skall överleva. De som är gravida drabbas värst genom att näringsrik kost saknas. Ge generösa gåvor till ”Nöd Etiopien”. Tack!

Till sist: Hjärtligt tack för alla förböner för Kyrkan i Etiopien. Tack för samtal med Gud om ELM:s mission och det viktiga arbete som pågår. Tacka för att ELM får berätta om Guds glada hälsning som handlar om Jesus Kristus och förlåtelsen i Hans blod.

Jonny Bjuremo

 

 

 

 

 

 

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved