Sammanträdesmåndag

Sammanträdesmåndag

Tre viktiga möten stod på mitt program för denna måndag. Två av dem är passerade och det tredje väntar kl 19.00. En promenad hem för att äta kvällsmat blir nog bra som avkoppling och återuppladdning.

Dagens första möte handlade om ELMs projekt amani – förlåten, förvandlad, försonad som går in i en ny fas under 2014. Under starten förra året var missionär Kerstin Nilsson drivande i projektet som handlar om att upprättande av kristna syskonrelationer och om att vid korset få lägga av smärta och sår. Nu leder Per Anders Einarsson och Benedikte Nilsson arbetet vidare, och inom den närmaste tiden hoppas vi kunna få in ytterligare några personer som kan vara resurser i arbetet. Jag tror att amani är ett viktigt verktyg för oss i ELM, och är glad över den evangeliskt själavårdande grundton som finns i konceptet som vi fått ta emot från kristna syskon i Afrika.

Det andra mötet var med ett par ledamöter ur ELMs nämnd för utlandsmission (NUM) och handlade om hur vi jobbar vidare med att konkretisera den vision för utlandsarbetet som årsmötet antagit. Arbetsgruppen som möttes idag jobbar med frågorna om hur vi gör ”mission till alla ELMares glädje, längtan och ansvar”. Det är spännande att fundera omkring hur vi når ut med information om vad ELM gör tillsammans med samarbetskyrkorna i Afrika och Peru.

Och så ikväll är det dags för ELMs styrelsens arbetsutskott. Där ska mycket handla om att förbereda styrelsens sammanträde vid månadsskiftet. Om det blir ett bra möte? Det kan jag ju inte veta, men jag har inte anledninga att tro annat. För vi har en god Gud som vill mission och använder människor som vi, trots våra svag- och egenheter.

/ErikJA

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved