Senaste två veckorna i korta drag

Senaste två veckorna i korta drag

Just nu är vi i Chesinende tillsammans med bibelskolan, men har vår sista dag här imorgon innan vi åker vidare till Sigowet. Första dagarna spenderade vi i Nairobi innan vi åkte vidare till Nakuru och spenderade dagarna på Bethesda Children Ministry. Där fick eleverna; gå på hembesök hos de som går på BCM:s skola, leka och sjunga med barnen, fira gudstjänst och ha praktiskt arbete. Praktiskt arbete innebar bland annat att de städade och rensade i trädgårdslandet, städade i sovsalar och matsalen, högg med machete, städade i förrådet och byggde en avsats till klassrummen. Som de kämpade på och vilken glädje de spred! Killarna älskade verkligen att ha dem där och det var många tårar som rann när det var dags att lämna Bethesda. Jag själv kunde inte heller hindra tårarna från att rinna i massor, men jag är tacksam över att få komma tillbaka till dem igen i januari.
Sedan i fredags förra veckan har vi bott i Chesinende. Under dagarna har vi haft hembesök, praktiskt arbete i olika former, varit på gudstjänster och medverkat med sång, lovsångsdans, drama, vittnesbörd och predikan, varit på ungdomsgrupper och haft bönevandring. Vi har hunnit med massor, allt och lite till. Vi har ju varit på safari i Maasai Mara också. Det var ju något magiskt alltså. att få se alla dessa djur och komma så nära dem. Lejon, giraffer, elefanter, flodhästar, zebror, gnuer, bufflar… och ja jag kommer knappt ihåg alla djur vi fick se. Det är fortfarande svårt att förstå att vi verkligen var där. Det var verkligen en upplevelse!
Eleverna är trötta men det är inte konstigt så som de kämpat på. Imponerad över dem! Idag fick de en lugn eftermiddag och även kvällen ska fortsätta att vara lugn, det tror jag verkligen att de behövde för att få ny energi för den sista veckan.
Imorgon efter gudstjänsterna åker vi vidare mot Sigowet för att vara där några dagar innan vi spenderar våra sista dagar i Nairobi.
/Julia Nilsson, Kenya

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved