Seniorvolontär framme

Seniorvolontär framme

På kenyabloggen har vi på senare tid kunnat ta del av förnämlig aktuell information från Kenya förmedlad av resursmissionären Kerstin Nilsson. Nu kommer ytterligare ett inlägg från detta land av pensionärsvolontären Per-Martin Hjort som lyckligen anlänt till Matongo och Neema Teachers’ College.

Copy of IMG_5970

En liten bakgrund till mitt uppdrag. 1988-91 jobbade Gunnel och undertecknad som ELM-missionärer inom ELCK i Kenya, på olika sätt knutna till en av kyrkans sponsrade gymnasieskolor i Matongo i västra Kenya. Jag tjänstgjorde även som pedagogisk rådgivare under en stor del av denna treårsperiod, engagerad bl a när det gällde fortbildningskurser för lärare, olika skolprojekt med stöd från SIDA samt igångsättandet av en sedan länge planerad lärarhögskola, som kunde utexaminera sina första lärare 1996.

Under åren 1992-2000 var kontakten med Kenya för min del intensiv, speciellt inom skolsektorn och jag hade möjlighet att under kortare vistelser besöka landet och vännerna här för att fullgöra olika uppdrag 1992, 93, 94, 95, 96, 99 och 2000.
Man skulle kunna säga: en gång Kenya – alltid Kenya, och även om vi haft vår uppgift och vårt engagemang som högskolelärare i Kina under åren 2001-12, har Afrika och Kenya hela tiden funnits med i våra känslor och tankar.

Därför är det med stor tacksamhet och glädje jag nu befinner mig på denna gamla arbetsplats där jag redan första dagen träffade många bekanta och vänner och kunde konstatera att en del förändrats men att det mesta är sig likt.

Copy of IMG_5952

Lärarhögskolan är i full gång och mottagandet från såväl kyrko- som skolledning har upplevts välkomnande. Enligt rektorn saknas just nu en engelsklärare vid colleget. Så här finns uppenbarligen en uppgift! 

Det dröjde inte många timmar förrän jag fick följa med till en primärskola i närheten för att kolla in en lärarkandidats praktiklektion i Engelska.

Copy of IMG_5957

Per-Martin Hjort

Mer om mina upplevelser här finns på
www.hjortikina.dinstudio.se

2 reaktioner till “Seniorvolontär framme”

  1. Roligt att du är på Matongo. Roligt att få lite aktuell information från den platsen. Önskar dig allt gott som seniorvolontär.
    Gunnel

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved