Skandinaverna på plats

Skandinaverna på plats

05

okt 2022

Herren frågade profeten Jesaja: ”Vem ska jag sända? Och vem vill vara vår budbärare?” Jesaja svarade: ”Här är jag, sänd mig!”

Så anlände den dansk-svenska delegationen och det kändes som att vi fick besök av vår familj! Det var med glädje vi tog emot de nya utsända (av Herren) och vi noterar att både vi vuxna och våra barn fylls med ny glädje och energi av att det kommer fler skandinaver för att bo i Chiclayo och verka i den lutherska kyrkan. Samtidigt är vi fortfarande i den omställningsfas om en ny bebis innebär. För Lisa är utmaningen att känna sig splittrad när hon försöker jobba och samtidigt ta hand om lilla Maria, men när hon avstår att vara med på vissa möten etc så känner hon att hon missar mycket av det som utgör den största och mest stimulerande delen av vårt liv här, nämligen missionärsjobbet. För Hjalmar är utmaningen att ta sig an några fler uppgifter men samtidigt i större utsträckning klara sig utan sin närmaste kollega (sin fru) som bollplank i alla frågor. Vi försöker ta en dag i taget och hitta vägen framåt… Be gärna för oss alla i vår nya vardag, och för Olof och Benedikte Nilsson i deras korttidsuppdrag och för Louise Grysbæk och Hanna Nilsson som nya volontärer detta läsår. Ni kan följa dem på ELMs reseblogg och på deras instagramkonton: @peru.nilsson och
@haloiperu.

Vi har tidigare nämnt att Hjalmar jobbat en del med många byråkratiska processer. Tack för att ni varit med i förbön för detta, vi är glada att allt har gått vägen! Uppehållstillstånd, nya nationella id-handlingar, nya peruanska pass till våra två yngsta och registrering av missionens styrelse i landet har blivit godkänt och slutfört. Det är en lättnad när dokumenten är i ordning:).

Idag gläds vi också över att med oktober månads intåg så har munskyddstvånget i skolorna hävts och vi kan nu även gå och handla utan att använda denna besvärande medicinska attiralj. Sedan en liten tid tillbaka är det redan frivilligt med munskydd på gatorna (vilket i praktiken var verklighet långt innan). Det är en befrielse!

Tack för att ni står med oss i arbetet som Guds budbärare! Tack för ert förbönsarbete och ert givande som gör det möjligt för oss att vara er förlängda arm till våra bröder och systrar i tron i Chiclayo, Peru.

/Lisa och Hjalmar

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved