Skilja på mitt och ditt…

Skilja på mitt och ditt…

I måndags började smetanas busa/retas, Cornelias gamla skor med smutsiga sockar slängdes ner på gatan av någon skyldig och sedan gjorde Adams kemibok samma resa. På vägen till skolrummet tänkte vi plocka upp dem igen. Cornelia gick lite i förväg och när vi andra kom ner mötte vi henne gapskratandes. Och visst var det skrattretande! På mindre än tre minuter var alltså skorna och boken helt försvunna- och gatan var nästan helt tyst och öde. Här är det folk som går runt på gatorna och samlar saker som kan vara av något värde. I Sverige hade knappast någon varit intresserad av ett par skor och en kemibok (även om den var fin), de hade säkert kunnat få ligga kvar i veckor- ingen hade nog heller tagit dem utan att fråga heller. Så det var ju en intressant kulturell upplevelse, tur att vi hade en extra kemibok och att skorna var gamla.

 

Smetanas lugna gata
Smetanas lugna gata

Förövrigt så var det Steffen från Danmark som höll i pingstpredikan i söndags ”Jag är inte så viktig, Tack gode Gud!”  Han sa jättemånga jätteintressanta saker. Till exempel sa han att där vi kan vara helt säkra på att möta den Helige Anden är i Bibeln, i dopet och i Nattvarden. I våra känslor och i lovsången har vi inte en sådan försäkran, även om han mycket väl kan vara där också.

Han berättade att han till och med trodde att Gud stoppat ett flyg för hans skull, men att han inte byggde sin tillit till Gud på det. Utan snarare på den gång han last bibeln och Den Helige Anden verkligen visat honom vilken stor syndare han var och sedan visat JESUS. Och nar Paulus i ett av breven beskriver hur han arbetat for evengeliet talar han inte om de ganger han predikat for stora massor, helat folk, eller hans syn pa vag till Damaskus, nej  han talar om den gang han nastan blev stenad och den gangen han led skeppsbrott… De bra stunderna hade ju alltsa funnits dar, men det var inte det han då tog som exempel for att visa att han verkligen var en Guds apostel.

Ps. På tal om att skilja på mitt och ditt kan jag ju namna att jag med tre veckors mellanrum lyckats glomma både min ryggsack och sedan skolans nya dator i en taxi- och idethar landet betyder ju det att det ar ganska kört… Till middag(som jag åt tillsammans med Lärke, volontärkollegan, som är på besok) bad jag Gud att han snälla, skulle göra mig mer ordningssam.

/Ida, en oorganiserad movevolontär i Peru, men som trots det älskar sitt jobb och ska njuta det en heeel månad till. Guds nåd och frid till er alla som läser!

2 reaktioner till “Skilja på mitt och ditt…”

  1. En lite oorganiserad movevolontär…Men med ett STORT hjärta för allt och alla! Tack för ditt arbete Ida! Gud välsigne dej! /Janne

  2. Tack för påminnelsen om var ett möte med den Helige Ande säkert finns.
    Oorganiserad eller inte är nog inte så viktigt som ett stort hjärta! 🙂

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved