Skollov

Jag kom ut till Bethesda i Ngata idag för att jobba med lite kontorsarbete tillsammans med Elizabeth, vår administratör. Det var nästan helt tomt där, alla pojkarna är hemma eftersom det är skollov. Men jag hittade tre personer. Elizabeth var på kontoret och framför huset hittade jag Getoi, vår ”bonde” som tar hand om växter och djur, och Kissinger, vår team koordinator. Kissinger och Getoi hackade upp gräset i en bred remsa framför huset. De hade sett sin chans nu när pojkarna är borta, och passade på att göra en rabatt med blombuskar. När pojkarna kommer tillbaka får de upptäcka något nytt…

Det gjorde mig glad att se deras arbete. Jag började tänka på ”team work”. Vi är tillsammans i det här arbetet, arbetet för de utsatta barnen. Oavsett om det handlar om att hjälpa till med skolavgifter, prata med gatubarnen i stan, be eller gräva en rabatt: det enda sättet att ha framgång är att vi gör det tillsammans!!

Som jag skrev: pojkarna är hemma. Vi avslutade årets första skoltermin förra veckan med föräldramöte och födelsedagskalas. Till vår glädje kom det många föräldrar och vi fick en mycket bra dag tillsammans. På gatan har inga barn möjlighet att fira sin födelsedag, och vi har inte gjort det förut på Bethesda heller, men förra veckan gjorde vi det. Pojkarna kom tågande in på rad med stearinljus i händerna, vi sjöng för dem och åt tårta.

Dagen före föräldramötet hade vi en “hej-då-fest” för Lina. Vi sa ”tack!” “välkommen tillbaka!” och “vi kommer att sakna dig!” till henne. Hon är nu tillbaka i Sverige, några av personalen följde henne till flygplatsen i Nairobi i fredags. Lina fick också några presenter vid “hej-då-festen”. En av dem var två giraffer i trä som står tillsammans. De får vara en symbol för att vi är en enhet på Bethesda, även om vi kanske är långt ifrån varandra rent geografiskt, så är vi ändå tillsammans i tankar och sinne. “Tuko pamoja!” som vi säger på Swahili (= vi är tillsammans).

Du som ber:

Be för pojkarna och deras familjer nu när de är tillsammans hemma.

Tacka för att alla pojkarna är hemma, ingen har sprungit tillbaka till gatan.

Guds frid!

/Sofia

2 reaktioner till “Skollov”

  1. Hej Sofia! Härligt med ytterligare en hälsning från Bethesda.Tänk så mycket ert arbete betyder. Det är så roligt att ha fått vara där. Du finns i våra tankar och förböner. Kram från oss genom Nina

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved