SLEF 50 år i Kenya!

SLEF 50 år i Kenya!

IMG_2396

Rut Åbacka, SLEF:s missionär i Kenya, hälsar gästerna välkomna!

I dag har vi firat en femtioåring! SLEF, vår systerorgansiation från Finland, firar 50 år av missionsarbete i Kenya. Imponerande! Idag var vi samlade i staden Kisumu för att uppmärksamma detta jubileum. 50 år, en ganska lång tid, men ändå inte i evighetens ljus. Ärkebiskop Walter Obare och en lång rad kyrkoledare från ELCK, den lutherska kyrkan här i Kenya, och gäster från samarbetsorganisationerna deltog i firandet. Värdar var Göran Stenlund, ledare för SLEF, och missionssekreterare Brita Jern. SLEF:s  missionärer på fältet fanns även de på plats.

Biskop Josef Ochola höll en bibelutläggning över Apg 8 om den etiopiske hovmannen. Josef har alltid givande och goda bibelstudier. Ärkebiskop Walter Obare talade över ämnet: Vad är det att vara en evangelisk-luthersk kyrka idag. Han utgick från: Sola Scriptura, Sola Gratia och Sola Fide. Jesus Kristus är grunden för allt. Obare pekade på vikten av att stå fast även om de protesteras från olika håll. Guds ord håller att lita på. Tänkvärt!

Brita Jern visade ett bildspel och berättade om SLEF:s arbete i Kenya. Intressant!

Göran Stenlund agerade även körledare och vi fick lyssna till flera vackra inslag.

Festen var förlagd till en yrkesskola som ELCK driver med verkstadsteknisk utbildning och restauranglinje. Den senare serverade en utsökt måltid.

Festen påminde mycket om en bröllopsfest. När Guds folk samlas blir det bröllopsstämning. Det var en stor glädje att representera ELM i Kenya. Många kära hälsningar till alla vänner i Sverige från en 50-års fest av en god och stabil relation mellan ELCK och SLEF.

IMG_2401

Körsång under ledning av Göran Stenlund

IMG_2415

Honnörsbordet!

IMG_2433

Gåva från ELCK till SLEF.

IMG_2438

Festmåltid!

IMG_2443

Tårta och kaffe som avslutning!

IMG_2445

Allt enligt regelboken!

IMG_2451

 

Tack SLEF för välsignat samarbete i 50 år. Guds välsignelse över dagar som kommer!

Jonny Bjuremo

 

2 reaktioner till “SLEF 50 år i Kenya!”

  1. Tack Jonny för detta festreferat. Roligt att du kunde vara med. Nu önskar jag dig allt gott de kommande dagarna i Kenya. Gud välsigne dig och alla de möten som du kommer att ha med människor i både små och stora sammanhang.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved