SLEF till Etiopien

SLEF till Etiopien

I många år har vi haft goda relationer till Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland (SLEF). Mest har det handlat om samarbete i Kenya. Ett samarbete som fortfarande pågår genom att SLEF använder vår missionär Kerstin Nilsson till vissa uppgifter, och också finns med och betalar kostnaderna för hennes tjänst i Kenya.

På hemmaplan har vi haft utbyte på musikens område, genom predikobesök med mera. Med stort intresse läser jag SLEFs tidning Sändebudet. I senaste numret finns en rapport från deras styrelse som lyfter ännu ett område där vi kommer arbeta tillsammans framöver. SÅ här skriver man:

Nytt missionsfält. Heidi och Evans Orori har kallats till missionärstjänst i Etiopien inom Etiopiens evangelsik-lutherska kyrka (EELC), förutsatt att Evans Orori erhåller finskt medborgarskap och arbetstillstånd i Etiopien kan erhållas. SLEF har 29.4.2015 fått en officiell inbjudan av EELC till samarbete inom EELC:s pastosutbildning, söndagsskolarbete, ungdomsverksamhet, musikverksamhet, hälsovårdsarbete med mera.

Vi är glada över att EELC nu i SLEF får ytterligare en god missionspartner. Be att allt ska lösa sig i kontakt med finska och etiopiska myndigheter.

Vad informerar SELF mera om? Läs vidare på SLEFs hemisda.

/ErikJA

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved