Sms-bibelskola och Folkomröstning

Sms-bibelskola och Folkomröstning

Jag kan inte säga att jag känt honom väldigt väl men han är en av kyrkans unga. Nu är han i National Youth Service och placerad i ett mycket avlägset läger. Vi besökte honom i april och efter det har jag ibland skickat sms till honom, ofta med en bibelvers.
När det en gång tog lite lång tid mellan kontakterna skrev han i ett svar att han saknat kontakten och bibelverserna. Och så har han tackat Gud för kraft, uppmuntran och glädje genom Bibelordet. En lördagskväll nyligen fick jag ett sms som sa ungefär så här: ”Vi har diskuterat om vilodagen ska vara på lördagen eller söndagen. Kan du hjälpa mig med några kapitel?” Gissa vad jag gjorde en stor del av den lördagskvällen?!
Nog kan man kalla detta Bibelskola per sms?!
En hjälp till att be för honom hittade jag på en hemsida  www.prayercentral.net  (engelskspråkig)  Där kan man beställa förböner för personer, platser projekt mm. Man kan få dem varje dag, vecka eller månad som mail.

Onsdagen den 4 augusti präglades här i Kenya av Folkomröstningen om en ny konstitution. Mycket extra säkerhetspersonal hade placerats ut, speciellt i de områden som betraktades som ”hot spots”. Rift Valley, där också Chesinende ligger, är att av de områdena. Många böner riktades till Härskarornas Gud om att det skulle få vara lugnt och att omröstningen skulle gå bra. Och vi tackar Herren som håller sin skyddande hand över Kenya. Igår annonserades resultatet vid en stor presskonferens i Uhuru park i Nairobi och inga våldsamheter har rapporterats vad jag hört.
Men visst har det funnits rädsla. Idag behövde jag köpa potatis. Den odlas en bit härifrån och transporteras hit på åsnor, traktorer och lastbilar och säljs dygnet runt vid stora vägen. Men idag var det i stort sett tomt! Odlarna är till stor del av en annan stam än folket här och de har hållit sig hemma för säkerhets skull. Förhoppningsvis blir det fort fullt med potatis igen när omröstningen nu är över och det är lugnt.
Tacka för lugnet och be att det får fortsätta vara fredligt!
Kerstin Nilsson

2 reaktioner till “Sms-bibelskola och Folkomröstning”

 1. Jag har följt nyhetsrapportering om valet, och tackar Gud för att det fick gå lugnt till väga!
  Gud välsigne Kenyas folk!
  En hälsning också till dej, Kerstin! Hoppas du fått tag på potatis!
  Olle

 2. Jag är också så glad för att det blev lugnt i Kenya vid omröstningen.
  Mat har vi fått även om det just den morgonen saknades lite varor här och där.
  Har fått vara med om härliga dagar här i Kenya och spec gårdagens ”tackdag”.
  Det är gott att tacka Herren!

  Gunnel

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved