Snart bär det av

Snart bär det av

Jag heter Fredrik Andersson, en nittonåring från Tostared beläget vid gränsen mellan Halland och västergötland. Detta är det första av de blogginlägg jag kommer skriva under de 3 månader jag kommer vara i Afrika och jobba som volontär för ELM-BV.

Och här sitter jag nu, djupt försjunken på en köksstol framför min datormaskin och väntar på avfärd mot Kenya och barnhemmet i Bethesda på måndag. Under veckan som gått har jag mest irrat runt och försökt få kontroll över packning och andra nödvändiga värdehandlingar som krävs för infiltration. Förberedelser inför min 3 månader långa afrikavistelse har bestått av viktökning och biverkningstest av hallucinogen malariamedicin längs med E4:an.

Och nu när det dröjer allt mindre innan jag sitter på flyget till Nairobi känns det att det är på tiden att få komma iväg. Ända sedan förra sommaren då Lindströms frågade om någon ville följa med som volontär har jag laddat och varit inställd på att få komma iväg och arbeta. Trots att familj och vänner gör dagliga försök att skrämma mig med mindre politiskt korrekta gester och laxerande lokala livsmedel.  Men det jag tror kommer bli jobbigast är nog den totala avsaknaden av grammatiskt korrekt svensk i dagliga konservationer.

Även om det kommer bli tufft till en början att vara långt hemifrån, så ser jag ändå fram emot att får jobba på Barnhemmet i Bethesda i Kenya. Jag tror det kommer bli skönt att få känna att man gör något meningsfullt som kan skapa bättre förutsättningar för barnen på Nakurus gator.

Allt gott/ Fredrik

 

 

6 reaktioner till “Snart bär det av”

 1. Fredrik!
  Det var en härlig blogg! Jag känner inte Dig tidigare – men redan av det Du skriver märker jag en härlig glädje och iver att få göra något för gatubarnen i Nakuru och senare för pojkarna i Asella. Gud välsigne Dig! Låt ungdomarna få märka vad en kristen glädje och frid kan göra. Vi skall följa Dej med stort intesse och vill komma ihåg be för Dig och alla de ungdomar Du träffar! Och låt Kristi ord rikligt bo (och verka) i Din närhet!
  Hälsningar / Arthur

 2. God resa Fredrik!
  Jag kommer också att med stort intresse läsa din blogg och be för dig.
  Vilken malariaprofylax testar de på dig?
  Lycka till med att smälta alla nya intryck som du får from måndag.

  Gunnel

 3. När jag såg din blogg så tänkte jag: Du är lyckligt lottad att få vara volentär i Kenya. Du har en stor uppgift. Jag förstår att du har frågor inför uppgiften, men du har Gud med dig.Ett råd som jag vill ge dig: Fråga de anställda, lyssna på barnen för att få en inblick hur de tänker i olika situationer.Du möter en ny kultur som på en del områden inte är lik vår.

  Jag känner inte dig, men jag får intrycket att du kommer att trivas och utföra ett gott arbete.

  Hälsa mitt fadderbarn: John Kariuki

 4. Fredrik!!
  Guds välsignelse över resan! Tack för att Du ställt Dig till förfogande!
  Hälsa alla kära vänner! Om Gud vill och vi får leva så ses vi snart.
  Väntar med spänning på nästa hälsning från Dig!
  GBU!!
  Jonny

 5. Hej Fredrik! Skönt att allt har gått bra! Du fanns med som böneämne på bibelskolan. Saknar dej här hemma, men önskar dej allt gott med ditt arbete i Bethesda. Skall bli roligt att läsa din dagbok varje dag. Många kramar Mamma

  1. oooooooooooooooooooooooooooowww grattis! e4r det en vinst eller ne5t du kf6pt..? idag avulstas te4vlingen med gravidsmycket hos carolina 1979. te4nkte bara, om du e4r med de4r o te4vlar.. min nya te4vling som jag skulle ha, har e4nnu inte hf6rt av sig. :/ vad gf6ra? mailbomba? jaaa, idag sle5r det nog 200 strecket, jag hade 12 nu sist ne4r jag kollade. det e4r ju bara he4lften kvar. och kve4llen e4r ung. eller ja. kve4llen e4r ju knappt ens ff6dd e4n.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved