Snart dags…

Snart dags…

Lördag idag… sen söndag och sen…. Paramparam. Kl 08.30 på måndag morgon är det dags för invigningen av ACYM Sportscamp. Under veckan har det jobbats hårt på olika håll med bla. Några har inhandlat, andra har städat, lagat injera, burit sängar, klippt flaggor och målat plakat. Linnea och Sisay och ungdomarna i Asella har assisterat ACYM gänget med förberedelserna. Kissinger och några andra har byggt ett skjul så att ACYM:s första ko har någon stans att bo. Nu väntar vi med spänning på avstampen…

 

Kissinger m.fl. bygger ett kohus

Häromdagen tog Eyob ”coach”, en av eldsjälarna bakom ACYM sportscamp, med oss för att träffa gatubarnen i Asella stad. Han känner många av dem och flera av dem kommer att vara med på de kommande sportlägrena. Eyob samlade ihop dem och vi gick till ett hotel där vi åt och satt och pratade en lång stund. Ganska snart konstaterade jag och Kissinger att ingen av dem sniffar lim, som de flesta gatubarnen gör i Nakuru. Vi såg många barn i Addis som sniffade lim men i Asella verkar det inte vara lika vanligt, speciellt inte bland de mindre barnen. Vi satt ganska länge och pratade och barnen berättade sina personliga historier för oss. Det var gripande.

Desta – en av gatukillarna

Eyob har fin kontakt med barnen och brinner för att hjälpa dem så efter vi hade avslutat träffen med dem så hade vi en livlig diskussion om hur man kan göra för att hjälpa dem. På söndag kommer Eyob att inbjuda dem till kyrkan i Asella för att delta på gudstjänten samt få tvätta sig och sina kläder samt få lite mat, alltså den verksamhet  som BCM Kenya kallar för ”Drop-in”. Planen är att Eyob ska utmana församlingsmedlemmarna att fundera och samtala kring hur de kan nå ut till dessa barn med Jesu kärlek. Be gärna för detta!

 

Eyob, Kissinger, Linnea och gatukillarna

Just nu befinner jag mig i Addis bl.a. för att hämta första gruppen av svenska volontärer som ska vara här i tre veckor för att delta på ACYM sportscamp och resa runt lite i landet. Inom en timme så anländer: Mattias Arvidsson, Johan Burman, Emanuel Lunnergård, Magdalena Lindström, Josefin och Jonas Brandt och  Mia Kalin. Som en bonus till detta kommer Sofia Nilsson och Lina Jämstorp. De har varit i Kenya och stannar till i Etiopien för att vara med på en veckas sportläger. Och inte nog med detta: Min kenyanska syster Stella Karanja kommer också till Etiopien denna sista vecka för att vara med i Asella! Jättetrevlig överraskning för min del! Planen är att volontärerna också ska skriva lite här på resebloggen om sina upplevelser så det ser vi fram emot. Nu tutas det här ute mitt i natten och det är dags att åka till flygplastsen för att hämta gänget! ”Ciao” på er alla så länge!

Rakel Smetana

3 reaktioner till “Snart dags…”

 1. Härligt att läsa! Jesus lever! Halleluja!!! Vilket gäng!! Vilken viktig uppgift.
  Gud välsigne er i masssssooooorrrrr !!!!
  Jonny Bjuremo

 2. Det här är så spännande att få höra om.
  Tack för inläggen. Roligt att Stella kommer med.

  Intressant och väldigt bra att de inte använder lim
  i Asella. Hoppas att församlingen kommer på något bra.
  Något som är enkelt och realistiskt att göra.

  Jesus är Livet!

  Gunnel

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved