Sol vind och vatten

Sol vind och vatten

Vädret har ändrats en del sen sist. Vi har kommit in i en av de två årliga regnperioderna. Detta betyder att det regnar nästan varje dag. Regnet brukar komma under eftermiddagen/kvällen och ibland är det som normalt svenskt regn medan det andra gånger kan vara extremt. Det är häftigt att se hur väl de samlar upp vattnet som kommer. I princip varenda tak har hängrännor och stuprör som leder till någon form av behållare. Vattnet som samlas upp är sedan det vattnet som användes till både diskning, dusch, matlagning och dricksvatten. Jag och Julia kan dock inte dricka vattnet som det är eftersom det innehåller en annorlunda bakteriekultur än den vi är vana vid men vi dricker teet som görs av vattnet.

Än så länge är vi bara i början av regnperioden och vi har fått höra att det kommer vara som värst i november. Detta känns väldigt spännande eftersom jag redan tycker att det regnar extremt mycket. En tioliters-hink fylls på några på minuter även om den inte står under ett stuprör.

Trots regn är det fortfarande varmt. Varenda förmiddag lyser solen och vi kan njuta av att vara ute med barnen. Både jag och Julia går ofta i T-shirts under förmiddagarna och sätter sen på oss en tröja på kvällen då det ofta blir lite kyligare. Människorna här tycker dock vi är galna. För dem är det kallt och det är ofta vi ser att barnen springer runt i tjocktröjor. Det finns t.o.m. de som bär det vi i Sverige kallar för vinterjackor. Trots att det är typ 25 grader varmt springer de alltså runt i vinterjackor och leker eller spelar fotboll.

Ja det är mycket som är annorlunda här och samtidigt inte. Om ni läst Julias inlägg kanske ni förstår att det blir en del kulturkrockar. Men både jag och Julia trivs och för varje dag som går lär vi oss nya saker och förstår mer av Kenya och kenyaners sätt att tänka. Det är lärorikt, intressant och energikrävande men framförallt roligt. Som vanligt avslutar jag med att tacka för all förbön och be er fortsätta. Ha det bra så hörs vi igen om en vecka.

Ester Birgersson

dsc_0358
Killarna som lagar Ugali (majsgröt) i köket på Bethesda

1 reaktion till “Sol vind och vatten”

  1. Roligt att höra att NI trivs. Vi tänker på Er varje dag. Regnet är ju en välsignelse. Även här tackar vi för regn – det har kommit över 20 mm de senaste dagarna. Hoppas det regnar i Etiopien också.
    Vill hälsa Dig och Julia med Jes 55:8 – 11 eller hela Jes 55.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved