Solsken i Kenya!

Solsken i Kenya!

Nu är första dagen avklarad här i Kenya. Erik J Andersson och jag besöker Kenya för att möta kyrkan, ELCK, samtala med vår missionär Kerstin Nilsson och möta våra volontärer Malin och Amanda. Först kommer vi att tillbringa några dagar i huvudstaden Nairobi för att sedan åka västerut.

På fredag firar barnhemmet Bethesda i Nakuru 10-års jubileum. En stor högtid med 400 inbjudna gäster. ELM har köpt 30 madrasser som en gåva till barnhemmet. Jag återkommer med rapport från denna fest. Vi hoppas även besöka flera viktiga platser i ELCK:s arbete. Resan avslutas med ett besök i Samburu tillsammans med kyrkans generalsekreterare Benjamin Lemosi.

I Kenya finns det solsken. Efter många långa ”gråa” veckor i Sverige utan sol så känns det underbart att få bli påfylld med solens värme och ljus. Kenyanerna är alla som små solar. Vänlighet och glädje gör att en frusen nordbo tinar upp. Det är särskilt värmande att möta kristna vänner här i landet.

Under vårt besök i Kenya längtar vi att få förmedla något av denna kraft hem till Sverige. ELM har fått förmånen att samarbeta med ELCK. Det finns en del svårigheter som kommer att lyftas upp och vi är tacksamma över att Ni finns med i förbön. De dagar som ligger framför innehåller både fest, glädje, värme och samtal.

Det viktigaste är att Herren Gud får leda och välsigna i allt. Han har all makt i himlen och på jorden. I bön har vi möjlighet att tacka för solsken men även be om hjälp när molnen hopar sig. Han som är världens Ljus har lovat lysa upp vår väg så att vi en gång kommer hem. Där, i evigheten, får vi njuta av en sol som aldrig går i moln eller upphör att värma.

Jonny Bjuremo

IMG_4291

Kerstin Nilsson och Erik J Andersson avnjuter frukosten.

IMG_4295

Besök på ELCK:s huvudkontor i Nairobi. Från vänster: biskop  John Kispan, Kerstin, generalsekreterare Benjamin Lemosi, Erik.

IMG_4306

Dagen avslutades med etiopisk mat!

4 reaktioner till “Solsken i Kenya!”

  1. Oj, ska ni till Samburu?! Hoppas att Lemosi tar er till Ngilai! Där bodde Magnus och jag när vi först kom till Samburu. Hälsa med er! Vi är i Finland nu, annars hade det varit roligt att träffas.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved