Somalias bandylag

Somalias bandylag

Idag såg jag ett inslag i en nyhetsrapportering. Det handlade om ett fotbollslag med killar från Somalia nånstans i Sverige med en svensk tränare som lär dem att åka skridskor och spela bandy. De ska nu representera Somalia i …. VM tror jag det var. Jag minns inte alla detaljerna men en fråga stannade kvar i min tanke; Detta kunde vara något för många idrottsintresserade kristna. Ett sätt att uppmuntra, motivera och ge hopp till några av de unga människor från länder som Somalia och Syrien som kommer hit till Sverige för att hitta fred och en möjlighet att leva ett mera normalt liv.

Igår var jag på en fotoutställning i Helsingborg, A Kick out of Africa. En dansk fotograf har tagit härliga bilder med motiv från fotbollsspelande i flera afrikanska länder, bl a Kenya. Bilder som visar på glädje, entusiasm och kämpaglöd.

En av de arbetsuppgifter som jag haft i Kenya och räknar med att delta i, när jag snart återvänder dit, är försoningsarbete. Ett arbete som hjälper människor att försonas, att bygga goda relationer. Och det görs med Korset i centrum, på biblisk grund. I Jesus har vi hopp!

Allt emellanåt har jag blivit uppmuntrad att blogga. Eller fått frågan varför jag inte bloggar. Det kan finnas många anledningar till varför jag inte skrivit, men en är att livet som missionär i Kenya för mig är ganska mycket vardag även om den ofta kryddas med det oväntade.

Därför behöver jag, precis som de somaliska killarna, lite uppmuntran. Jag vill be er att önska ämnen eller ge mig rubriker att fundera kring och skriva om! Du kan maila mig eller skriva något i kommentarsfältet nedan. Jag har ännu en dryg månad innan jag reser men skriver kanske något också under den tiden.

Hälsar Kerstin N

1 reaktion till “Somalias bandylag”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved