Sommarmötet dag 1

Sommarmötet dag 1

Jag sitter på Breanäs Missionsgård och lyssnar på förre missionsledaren
Erik J Andersson som predikar. Det har varit en strålande sommardag och just en sådan dag som passar utmärkt för ett sommarmöte.

Temat för helgen är ”Frimodig i en tid som denna” och handlar om vad som ger kraft att vara kristen i en samtid som inte känner Jesus. Dagens mötesledare, Viktor Lindén, sa: ”Vägen till frimodighet går genom korset.” Det uttrycket fångade mig och det säger något centralt om var kraften till tron finns: i korset.

Jonny Bjuremo predikade över Romarbrevet 8:32-39 och förklarade Guds oerhörda kärlek som redan har vunnit segern åt oss genom Jesus Kristus!
På morgonen predikade Espen Ottosen över Matteus 28:18-20 och förkunnade Guds uppdrag: att Guds evangelium ska förkunnas för alla folk. Den kristna kyrkans resurser läggs huvudsakligen på arbete i länder och bland folk som redan känner Jesus. Det är ju galet, sa Espen, eftersom Jesus har befallt oss att förkunna evangelium för alla de folkslag som inte har hört talas om Jesus. Espens predikan var uppmuntrande till ELM som just nu är på väg att påbörja ett nytt arbete bland ett nytt folk.

I eftermiddagspausen hade jag förmånen att få intervjua våra peruanska gäster och de berättade om sig själva, om att vara kristen på universitetet i Chiclayo och om sitt församlingsarbete i San Antonio. Kom och prata med våra gäster i ELM-tältet under söndagen!

Just nu predikar alltså Erik och han talar om ”Goda nyheter till vår tids människor”. Erik talar om att vår tids människor är materialistiska och sitter fast i vår längtan efter mer och mer även om vi vet att meningen med livet inte finns i ”mer”. Dessutom jagar vi bekräftelse på så många olika
sätt. Men samtidigt som vi längtar efter bekräftelse är vi livrädda för att vi avslöjade som fejk. Det finns goda nyveter för vår tids människor, säger Erik och citerar en av årets sommarpratare: ”Sann kärlek är att visa upp en spegel och visa den andres skit men sedan stanna kvar för att hjälpa till att städa upp det.” Titta på Jesus, sa Erik: han visade människor deras synd och
stannade sedan kvar för att städa upp den.

Snart är det dags för konsert med barnkören Prim Väst och sedan är mötesdagen slut, och det är dags att ladda om för en ny dag.

Det är välsignat att få vara med en helg som denna. Kom och dela gemenskapen imorgon!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved