Sommartider

I sommar mötte jag en kär, äldre missionsvän som sa: ”Jag har ingen dator hemma men jag brukar gå till biblioteket och läsa ELMs bloggar och det är alltid så roligt att läsa alla bloggar. Men du måste blogga mer, inte bara när du är ute och reser utan också när du är hemma i Sverige.” Jo det är viktigt att ni också får en inblick i vad jag håller på med när jag inte är ute och reser så jag tackar för det goda rådet och ska försöka bli bättre på detta.

Vad har sommaren innehållit för min del? Lite resande fram och tillbaka mellan Norrland och Skåne, mycket informationsarbete och en massa härliga möten med underbara människor från olika delar av vårt avlånga land. I månadsskiftet maj-juni så hade vi ett välplanerat och välsignat årsmöte i Kristianstad. Det är alltid uppmuntrande för oss anställda att vara på årsmöte för då möter vi de som är mest engagerade och intresserade av det arbete vi håller på med. Så det blir ofta många ”ryggdunkningar” och uppmuntran. Söndagens missionärsinvigning av Janne och Annis var en stor stund, både för mig personligen, för de nya missionärerna och för ELM i stort.

DSC_2005

Sen fick jag vara lite på konfirmationsläger på Fridhem. 16 underbara ungdomar från Västerbotten, Småland, Göteborg, Skåne och Norge. En av höjdpunkterna var den missionskväll vi hade då ungdomarna redovisade sina grupparbeten om missionsländerna och vi fick starka personliga vittnesbörd från lokala afrikanska gäster, Robert från Kenya, Michael och Gelila från Eritrea och Sisay från Etiopien. För att inte tala om den utsökta Eritreanska maten som Gelila hade tillagat. Mmmmmums 🙂

20140711_202437

unnamed

Så bar det av ner till ELM Syds sommarmöte på Strandhem. Undervisningen under dagarna var alltigenom god och det var så härlig sång och musik. Det var mycket aktivitet i missionstältet och vi fick möjlighet till många fina samtal.

20140719_170758

Sista helgen i juni var det sommarläger på Fridhem och lägret avslutades på söndagen med en mäktig missionsfest, en gudstjänst med temat: ”Efterföljelse” då vi också fick be för familjen Smetana. ELM-BVs ordförande Arne Engström och NUMs ordförande Stefan Ekström närvarade och ledde förbönsstunden. ELM-BVs styrelse representerades också av Jens Lunnergård. Det kändes som att hela himlen var närvarande i vår fest. Nu är familjen mitt uppe i det stora uppbrottet med alla avsked. Flyttlasset går idag och så reser de söderut för att vara där några veckor innan de lämnar Sverige den 31 augusti. Familjen har frid i situationen  men behöver mycket förbön i den jobbiga process de är inne i just nu.

Missionfest 2

 

Foto: Hans-Inge Smetana

Idag åker jag ner för att medverka på PULS – det blir en ljuvlig avslutning på sommarens alla läger och konferenser. Jag älskar PULS! 🙂 Vi ska ha movetält med information och aktiviteter och ha lite olika inslag under lägret. De nyligen hemkomna resenärerna som varit på moveresa i Etiopien ska få dela med sig av sina upplevelser, vi ska presentera våra nya movevolontärer Malin och Amanda som reser till Kenya i slutet på augusti samt göra lite reklam för vår nästa moveresa som går till Peru i nyår.

Semester? Jo det har jag också haft i början på juni då jag bland annat fick besök av min kenyanska vän och syster Stella Karanja. Sen har jag sparat lite semester till i höst då det bär iväg mot Sydamerika igen. Jag längtar redan…

Rakel Smetana

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved