Spännande period

Spännande period

Under ett par veckor har det blivit en del resor, men framför allt möten med olika människor och föreningar/sammanhang:

  • Möte i MIS, nämnd för mission i Sverige
  • Predikan Gudstjänst, ELF, Kristianstad
  • Träff med Filippi, Lund, där vi samtalade om föreningskultur och missionskluster som möjligheter för att kunna nå än vidare ut i Lund.
  • Bibeldagar på Åhus
  • Gudstjänst på missionshuset, Örkelljunga
  • ”Live-admin” med chefen
  • osv.osv.

I förmiddags deltog jag på en förmiddag med samtal och teman omkring mission i Sverige i ELM-Nord och nu sitt jag på tåget söderut och förbereder predikan och föredrag till morgondagens träff på Strandhem med människor i föreningen i Halmstad.

Snabba kast mellan olika kontexter, men uppdraget och nöden är densamma: Sveriges folk måste få höra evangeliet och lära känna honom som är Vägen, Sanningen och Livet.

Konstaterar att ELM består av så många härliga människor som jag som missionssekreterare får möjligheten att predika för och samtal med. ELM är en mångfacetterad rörelse med många olika medlemmar i olika sammanhang, gemenskaper och föreningar, men med en gemensam kallelse och ett gemensamt ansvar för missionsarbete, också i vårt eget land.

För det finns egentligen bara två alternativ: Antingen har man döden som herde, vilket leder till dödsriket (Ps 49) eller så har man Herren som Herde som vill jaga efter oss med sin nåd och leda till sitt hus för evigt (Ps 23). Detta är i högsta grad politiskt okorrekt, men är inte desto mindre Bibelns klara budskap.

Som missionssekreterare kan man fort bli missmodig när man ser på statistik och kristenhetens situation i dagens Sverige och samtidigt är vi många i ELM som börjar få detta och missionsutmaningen i Sverige högre upp på dagordningen, vilket är avgörande viktigt. ELM har fortfarande en kallelse att nå ut med Guds Ord i Sverige. Vi kan inte hålla detta för oss själva. Det blir ”för lite” (Jes 49:6). Herren vill använda oss i missionsarbetet i vårt land – får han göra det med dig?

1 reaktion till “Spännande period”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved