Springnota

När man har för mycket i tankarna är det lätt hänt att man gör tokiga saker…

Igår hade jag en hel del ärenden att utföra i stan. Det var kring lunchtid och jag var hungrig. Jag bestämde mig därför att gå in på ett matställe jag ofta går till för att fylla på energiförrådet. Tre samosa (d v s friterade piroger med köttfärsfyllning) och en coca-cola beställdes in. Jag åt, och gick.

Idag gick jag in på samma ställe igen. Denna gång för att låna toaletten. Påväg ut kom en av servitörerna fram till mig.

– Du va här igår va?

– Ja!?

– Jag tror du glömde betala mig…

Det var pinsamt, men sant. Jag hade bara gått därifrån utan att betala. Jag ursäktade mig ivrigt och betalade idag istället.

Det är mycket annat som tar mina tankar från väsentligheter som att betala för sig på matställen. Vi är inne i andra halvan av november och ni vet ju alla hur mycket som måste hinnas med innan jul. Det är inte bara i Sverige det finns julstress, den finns i Kenya också, även om den kanske ser annorlunda ut här.

Oförutsedda händelser tvingade mig och Lina att åka in till Nairobi i förra veckan. Lina mådde inte bra och efter samtal hemåt bestämde vi att vi behövde åka för att träffa kunniga läkare, och de bästa hittar man i Nairobi.

En läkare på fredagen skickade oss vidare till en annan på lördagen. Han ville att hon skulle läggas in ett bar dagar för vidare undersökningar. I förrgår, onsdag, blev hon Lina utskriven igen, då var hon väl genomsökt och scannad både här och där.

Att inte vara frisk ger upphov till oro och tankar. Kroppen som annars fungerar så bra känns inte igen. Är vi tacksamma till Gud för våra friska kroppar? Är vi med dem som är sjuka i bön och omsorg? För övrigt har några dagar i sjukhusmiljö gjort mig förundrad över Guds skapelse. Jag behöver inte titta på många röntgenbilder förrän jag börjar fundera på hur någon kan tänka att människan kommit till av en slump…

När jag ser din himmel, dina fingrars verk, månen och stjärnorna som du har skapat, vad är då en människa eftersom du tänker på henne, en människoson eftersom du tar dig an honom?

Herre, vår Herre, hur härligt är inte ditt namn över hela jorden! Ps 8:4-5,10

Sofia

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved