Stämma

En del ord kan ha många betydelser. Ord som ”fil” eller ”vind” har mer än en betydelse. Ett annat sådant ord är ”stämma”. Jag vet inte vilken som är din första association när du hör ordet. Är du körsångare kanske du tänker på en alt- eller tenorstämma, men om du är advokat går tankarna till en stämning inför tinget. Kanske någon tänker på att stämma i bäcken?

I eftermiddag hölls stämma på Missionsgården Strandhem. Närmare bestämt en bolagsstämma. Sedan drygt hundra år finns nämligen i ELMs direkta närhet bokförlaget BV-Förlag, ett aktiebolag som därmed inte samlas till årsmöte utan till bolagsstämma.

BV-Förlags vd Nils-Göran Nilsson packar upp bokbordet.

Jag gissar att bakgrunden till att det heter stämma är att det är platsen att låta sin röst bli hörd. Och det blev också en sådan sammankomst. Även om långt ifrån alla aktieägare infunnit sig så var vi ändå fler än vi varit de senaste åren.

Under 2017 gjorde förlaget ett litet positivt resultat rent ekonomiskt, men viktigare är att vi kunde ge ut flera bra böcker. Köp denna eller denna om du inte har dem redan. Och i så fall kan du köpa dem till din granne.

För egen del har jag varit en del av förlagets styrelse under några år, men nu fick vi möjlighet att välja in andra ledamöter.  Så ser vi framemot några spännande utgivningar under sommaren och hösten. På Bok- & Biblioteksmässan i Göteborg till hösten hoppas vi kunna presentera några titlar med Bibelanknytning och kanske något senare ett par nya andaktsböcker.

/ErikJA

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved