Strandhems bibelskola

Strandhems bibelskola

Jag och Amanda har tillbringat de senaste 2,5 veckorna tillsammans med bibelskoleklassen från strandhems bibelochlärljungaskola. Det har varit en fantastisk bergochdalbana med mycket nya utmaningar. Vi har fått privilegiet att få vara svenskar i en svensk grupp, bara det gav oss så mycket. Vi har fått dela med oss av det vackra Kenya som vi har lärt känna och fått möta svårigheter och glädjeämnen tillsammans. Både jag och Amanda har blivit styrka och uppmuntrade av att få varit med i en kristen gemenskap som denna. Det har varit ett intensivt program med gatumöten, hembesök, gudstjänstbesök, barnprogram, rundvandringar, streetwork och besök i slumm. Vi är båda så tacksamma över att fått vara med denna grupp, se dem växa, dela tron, fått lära känna dem och också fått inse hur mycket  vi faktiskt har lärt oss under vår tid i Kenya. Hur mycket vi vant oss och hur mycket kiswahili vi faktiskt kan förstå.

Men det har också tagit på våra krafter. Just nu är vi i Chesinende, vilar upp oss, och väntar på att Kerstin ska komma tillbaka från Nairobi efter att ha lämnat klassen på flyget hem till Sverige. Vi är tacksamma över fristaden som hennes hem har fått utgöra och utgör för oss. Här får vi sova, laga lite svensk mat och bara vara. Om vi vill ha en dos av Kenya så är det bara att ta sig ner till den myllrande marknaden och gå runt ett tag. Precis det gjorde vi idag, vi gick runt och söp in atmosfären, njöt av eftermiddagssolen och kollade in kläder, sjalar och tyger. Vi undkommer dock aldrig kenyanernas blickar och nyfikenhet, tur att man har ett tålamod som en sjubarnsmamma (hehe). Vi kan aldrig gå från huset utan att ha pratat med minst 10 kenyaner, fått frågan vart vi kommer ifrån och ha fått höra mzungo minst 10 gånger.  Ser fram emot att få gå på gatan i sverige och inte behöva vara någon speciell.

Imorgon eller torsdag kommer vi bege oss tillbaka till Bethesda och de finaste av fina pojkar. Både jag och Amanda längtar mycket efter dem och ser fram emot att få spendera denna sista tiden med dem innan jul. Ska busa, kolla film, äta ugali, spela fotboll och bara vara. Om en vecka kommer Johnny B och Erik J. A till Kenya och om 4 veckor sitter jag på flygplanet hem till Sverige. Hur galet är inte det?

Malin Månsson
Volontär, Kenya

1. Utsikt i Sondo 2. Glada grabbar i bussen 3. Hembesök i Korisoi, by en bit från Chesinende (stavning heheh?) 4. Jag och Benjamin som hoppar i Chesinende precis innan avresa till Matongo.
IMG_0811IMG_0842IMG_0782IMG_0796

1 reaktion till “Strandhems bibelskola”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved