Strömlöst

Jag kom precis hem från Gilgil, jag känner mig alltid så glad och upprymd när jag varit där och hälsat på. Volontären Thomas och jag åkte dit igår, spelade ”njebandy” som kenyanerna säger. Pojkarna på centrat har verkligen roligt och tycker det är spännande med en ny sport. Just nu har de i ingen ström på centrat, den har varit avstängd sen ett tag tillbaka men det finns verkligen inga sura miner för det. Med hjälp av oljelampor och ett bil-batteri kan de t o m titta på nyheterna varje kväll. Det blir på något sätt en bättre gemenskap när strömmen inte finns. Igår kväll satt vi alla inne hos Nyakundi (husfar) pratade, skrattade, tittade på afrikansk dans med sång på tv och sen hade vi aftonbön tillsammans innan det var dags att sova. Glädje är ett ord som passar bra för Bethesda Gilgil och den smittar!

I söndags var vi på gudstjänstbesök i Kaptembwa, en liten ELCK-församling med ca 35 medlemmar. I söndags var det över 60 personer i den lilla kyrkan som är nybyggd i lera. Hela gudstjänsten var fylld av härlig sång som kompades av trumma och händer som klappade i takt. Här var det glädje över att få tillhöra Jesus och en längtan att få följa honom.

Idag skulle jag vilja lägga två böneämnen på era hjärtan: Det första, Gilgil. Fortsätt att be för pojkarna som finns där och för personalen som jobbar dygnet runt. De önskar att anställa en lärare på heltid men ekonomin tillåter det inte i nuläget. Det andra, församlingen i Kaptembwa. Be att församlingsmedlemmarna ska fortsätta att vara trogna tjänare och att fler människor på den platsen ska få lära känna Jesus.

Lina Jämstorp

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved