Strömnäs Lutherska kapell (Sverigeresa)

Strömnäs Lutherska kapell (Sverigeresa)

Lördag och söndag har jag varit i Strömnäs kapell i Piteå. Där finns ELMs nordligaste förening. I lördags var det samling med mycket sång och musik. Härligt att sjunga tillsammans, och att lyssna till kören. Alvar Berglund var mötesledare och jag bidrog med en andakt.

Kör
Kören i Piteå

Det var också servering: smörgåstårta och bakelser. Mycket gott, liksom att få sitta ner och samtala vid kaffeborden.

Idag, söndag, samlades en del av oss åter till gudstjänst klockan 11. Ingången till stilla veckan med Jesus intåg i Jerusalem. En predikant varnade mig för ett par år sedan just på palmsöndagen att inte falla i diket att predika mer om åsnan än om Jesus. Jag hoppas jag inte föll, även om jag inte helt gick förbi åsnan. Det var ju ett under i sig att Jesus lugnt kunde rida på ett djur som aldrig blivit inridet. Anna-Lena Röstin (en av ELM-BVs pionjärer på missionsfältet) lyfter fram just det märkliga i det.

Efter gudstjänsten fick jag tillfälle att informera om vårt missionsarbete ute och hemma. Och vi fick ett intressant samtal om hur vi kan nå ut med evangeliet i Sverige i dag.

Nu sitter jag på bussen söderut. Jag kan inte förneka att jag längtar hem efter snart två veckor på resa.

/ErikJA

3 reaktioner till “Strömnäs Lutherska kapell (Sverigeresa)”

  1. Roligt att du varit så långt norrut Erik som till Piteå. Du har verkligen gjort en Sverigeresa. Nu hoppas jag att du snart är hemma hos dina barn och din hustru som har påsklov.
    Vill också be att din resa ska på olika sätt få ge ringar på vattnet så att Guds rike växer här i vårt land genom vår verksamhet.

  2. Jag tror att din resa är väldigt värdefull. Vi behöver träffa varandra i vårt sammanhang. Tack för att du gjorde den! Åk nu hem till dina barn och din fru. Hon har inte varit overksam i Guds rike heller, när du varit borta. Som vanligt tog hon hand om barn under gudstjänsten i Ö-a i söndags. Gud välsigne Er!

  3. Tack för ditt besök i Piteå,det är sällan vi får så långväga gäster nuförtiden.Enligt Arnold anser man i Örkelljunga att Piteå ligger långt borta,men för oss lappar är det som ett stenkast.Du hann inte se så mycket av Piteå,men vi är glada över ditt besök,och det goda Gudsordet vi fick dela tillsammans under helgen.Hoppas du kom lyckligt hem,Välkommen åter!
    Skriften Pietism och kristendom,finns att få om det finns intresse i Skåne.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved