Styrelsemöte pågår

Styrelsemöte pågår

Idag och i morgon 18-19 nov) sammanträder ELM-BVs styrelse.

Ta gärna med oss (jag är adjungerad vid mötet) i dagens och morgondagens böner!

– – –

Fre kl 15:44

Styrelsemötet har inletts. Lasse Johansson läste Psaltaren 16 och bad. Vi mindes också Sture Hagelin, predikant och resesekreterare, vars begravning hållits idag. Och så sjöng vi från Den nya sången 162. Den tredje versen lyder:

Så vill jag vid korset stanna

Förundrad jag ser: Jag är fri!

Jag skall inte dö, jag ska leva

med Jesus till evig tid.

– – –

Fre 16:56

Efter en del formalia, protokollsgenomgångar, etc, så har vi kommit till en spännande punkt  som handlar om samtidsanalys. Just nu en runda där alla får dela sina tankar.

– – –

Fre 19:31

Kvällsmat har vi fått. God paj. Köket på Strandhem sviker aldrig!

Nu ekonomiska rapporter. Vi är svaga på inkomstsidan. Gåvorna minskar… Det är ett böneämne, men också en anledning till att arbeta hårt.

Jag citerar en styrelseledamot: ”Vi måste helt enkelt utföra Sveriges bästa missionsarbete. När vi gör det kommer pengarna också!”

– – –

Fre 20:30

Några punkter på dagordningen handlar om information. Bl a finns planer på en informatör inom ELM. Spännande! Men vi har också utmaningar när det gäller vår sajt och en del annat.

– – –

Fre 21:21

Trots att vi fått en kaffeskvätt så börjar jag bli trött. Men ett litet ryck till innan vi stänger för ikväll. Nästa år blir ELMs årsmötet på Vikbolandet och Falketorps Missionsgård 1-3 juni. En liten försiktig lönejustering för personalen vågade styrelsen sig också på.

Nu snart andakt. God natt!

– – –

Lör 08:20

Efter en morgonandakt utifrån Rom 5 kastar vi oss över en del yttremissionsärenden. Idag är Stefan Ekström, ordförande i Nämnden för Utlandsmission, med på mötet under förmiddagen.

Tänk vilket spännande arbete vi har på de yttre missionsfälten. Men vi skulle behöva fler missionärer, inte minst till Peru.

– – –

Lör 10:20

Nu ska det pratas ledningsstruktur, arbetsordningar, etc.

– – –

Lör 12:55

Tillbaka efter lunch. Innan pausen hade styrelsen en stunds enskilda överläggningar. Det passade mig perfekt eftersom Maggan (min fru) just kom förbi för att hämta våra barn på Primkören.

Men nu ska vi vidare: Val av några representanter i olika kommittéer och liknande, reflektioner kring 100-årsjubileet, budgetsnack…

– – –

Lör 14:22

En del saker tar längre tid än man tänkt. Jag börjar bli kaffesugen… Men några kortare ärenden till. Först en ändring av delegationsordning för Nämnden för Mission i Sverige (MIS), eftersom vissa uppgifter överlappats mellan det nytillträdda Lärorådet och MIS.

– – –

Lör 15:20

Så har vi nått till avslutningen. Vi sjunger LH 729:

Om Han komme i i dag, Din Herre och Gud…

– – –

Med önskan om en god helg,

ErikJA

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved