Styrelsemöte pågår

Styrelsemöte pågår

Så var det dags för styrelsemöte med ELMs styrelse. Föredragningslistan är lika lång som en amerikansk basketspelare.

Först en del formalia… Och så ekonomi – där är vi just nu. Läget är inte så bra. Vi gör inte av med alla pengar vi budgeterat, men vi får inte heller in vad vi hoppats. Årsmötet har antagit en verksamhetsplan för 2013, men frågan är om styrelsen vågar jobba vidare utifrån en sådan offensiv satsningen, eller om nämnderna behöver få signaler om att dra åt svångremmen.

ELMs årsmöte 2013 kommer arrangeras i Lund av ELM tillsammans med Kristna Föreningen Filippi den 31 maj till 2 juni.

I styrelsen har vi talat en del om det eventuella behovet att revidera Lova Herren. Undertecknad och Jens skulle ha förberett ett underlag till idag, men vi har inte riktigt hunnit med. Lova Herren är en sångskatt som är fantastisk! Samtidigt är språket så gammalt att det i många fall är svårt för dagens svenskar att förstå, och göra uttrycken till sina. Hur går vägen vidare? Vi vet inte riktigt.

Så har vi talat en del om anställningar. Bl a om att Rakel Smetana är ny missionssekreterare i ELM och arbetar heltid fr o m 1 jan 2013.

Informatör Isak Engström i möte med styrelsen
Informatör Isak Engström i möte med styrelsen

Vi slutar för dagen med Fil 1:3-11 och bön.

Så är vi i gång igen. Lördagsmorgon inleds med LH 403 Salig för intet. Och så kastar vi oss över rekommendationer från gemensamma personalkommittén. Lönejusteringar, övertidsfrågor, o s v. Det är inte alltid lätt att vara en god arbetsgivare. Men vi har ambitionen!

I juli blev ELMs hemsida hackad och dess innehåll ersatt av något för oss främmande budskap. Anledningen var inte bara någons illvilja, utan också att vi legat efter med uppdateringar av säkerhetssystemet. Tobias Persson är den i styrelsen som kan mest om datasystem och orienterar oss just nu om läget. ELMs hemsida är byggt i Joomla, och ”under” vår site ligger flera missionsföreningars egna hemsidor. Detta gör säkerhetsuppdateringarna ganska komplexa, och möjligen svåra att sköta på ideell basis.

Nya missionärer! Vi har haft det tufft med missionärsrekryterning några år. ELM Danmark har haft det lite lättare sista tiden och redan tidigare blev det klar att en familj – Ambrosens – reser till peru i januari för 4 års tjänst. Nu kan vi med glädje besluta att ytterligare en danska familj kan sändas till Peru i början av 2013. Mer information kommer senare. Vårt goda förhållande till ELM Danmark har vi också satt på pränt i ett förslag till samarbetsavtal.

Lunch – det är alltid en fröjd att äta på Strandhem.

Isak Engström arbetar som informatör i ELM. Just nu möter han styrelsen och vi talar information. Efter samtalet med Isak följer en rad informationspunkter: MIS, NUM, e-post/diarium o s v.

Några rapportpunkter, en del annat också. Men nu är vi inne på slutspurten, och jag avslutar blogginlägget.

/ErikJA

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved