Styrelsemöte pågår

Styrelsemöte pågår

Arne

Över månadsskiftet sammanträder ELM-BVs styrelse. Från fredag kväll till lördag eftermiddag.

Ordförande Arne Engström inledde med bibelläsning och bön.

Ett par av styrelsens ledamöter firar jämna födelsedagar och är därför inte närvarande, så vice sekreterare Tobias Persson skriver idag. Föredragningslistan är fastställd, justerare valda och några tidigare protokoll är lagda till handlingarna.

Nu ska vi tala om IT. Har du tankar om ELM-BVs hemsida? Skriv gärna i kommentarsfältet! Vår hemsida är byggd i något som heter Joomla och har några år på nacken. Det kanske är dags för ett nytt utseende, men vad innebär det ”bakom” det man möts av när man går in på hemsidan. Ska vi finnas kvar i Joomla, eller behöver vi förändringar där också? Styrelsen ber en grupp titta vidare på olika lösningar, så får beslut komma senare under året.

Från årsmötet 2011 fick ELM-BVs läroråd ett uppdrag att arbeta med ”predikantens ställning i Ordets tjänst”. Förhoppningen i lärorådet är att kunna presentera en rapport till sommarens årsmöte. Styrelsen har fått ett utkast att ge respons på, och just nu samtalar vi om detta.

Ytterligare någon fråga hann vi med innan vi nu ”stänger” för natten.

– – –

Som inledning på lördagsdelen av sammanträdet läste Lasse Johansson från Psaltaren 90

Vem känner din vredes makt och din harm, så att han fruktar dig? Lär oss inse att våra dagar är räknade, så att vi får visa hjärtan.  Vänd åter, HERRE! Hur länge dröjer du? Förbarma dig över dina tjänare! Mätta oss med din nåd när morgonen gryr, så att vi får jubla och vara glada i alla våra dagar.

Längre fram under dagen väntar vi långväga gäster, men redan nu på morgonen får vi ett annat fint besök: Johan Svensson kommer och redovisar det ekonomiska läget.

Vårt bokslut för 2013 är inte riktigt klart. Men det finns några glädjande saker i siffrorna Johan visar oss. Gåvor från enskilda har gått upp jämfört med föregående år. TACK! Vi skulle behöva samma vändning när det gäller kollekter och anslag… I verksamheten ser vi att vi hade hoppats göra mer i Sverige än vi lyckades med (dvs vi hamnade under budget), medan det ser ut som vi i utlandet genomförde de satsningar vi ville.

Styrelsen sammanträder denna gång på Strandhems missionsgård. Men vi är inte ensamma på gården. I går kväll fikade vi tillsammans med kören Canticum och i dag tillsammans med några av deltagarna på en skapardag. Roligt att träffa glada människor på Strandhem!

Efter ytterligare en del ekonomiska frågor, som bland annat handlar om hur en del fonderade medel ska placeras, så har vi nu – äntligen – besök av qes Dawit Tufa och qes Befqadu Borena från Etiopiens Evangelisk Lutherska Kyrka. De båda prästerna (qes betyder präst) reser på vår inbjudan runt i Sverige 5 veckor för att undervisa och inspirera.

Qes

Qes Dawit lämnade en hälsning (2 Krön29:11) och gav en rapport från kyrkan i Etiopien.

Under senhösten genomförde vi en insamlingskampanj där man vi vår hemsida kunde ge avdragsgilla gåvor till ELM-BV. En lag som kom för ett par år sedan har öppnat för denna möjlighet för gåvor till biståndsarbete. Vi är glada för de gåvor som kommit in på detta sätt – drygt 200 000 kr. Resultatet blev ganska lagom med tanke på de projekt som kan klassas som bistånd. Vi kör med ett liknande upplägg nästa år.

ELM-BVs viktigaste uppdrag är att bedriva mission. Därför är det oerhört glädjande att styrelsen just nu tagit beslut om att kalla två personer till sällskapets missionärer!!!! Ett stort tacksägelseämne och förbönsämne. En del formalia återstår innan vi kan berätta om vilka de är. Men jag är oerhört glad över detta.

Årsmötet 2014 blir 30 maj – 1 juni i Kristianstad, och nästa år blir det i Västerbotten.

Arne avlutar mötet med att läsa 2 Sam 7:20-26, med bön och  med sång. Ja, det var fler än Arne som sjöng.

/ErikJA

2 reaktioner till “Styrelsemöte pågår”

  1. Tack för rapporten så att vi blir påminda om att be för ert fortsatta sammanträde och överläggningar med bröderna Dawit och Befekadu i morgon.

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved