Styrelsemöte

ELMBVs styrelse samlas fredagkväll och lördag. Först en god kvällsmat och sedan skön inledningssång: Kristus är uppstånden (LH 193).

Och så in på en lååång föredragningslista. Kanske kommer det uppdateringar efter hand…

Ekonomi

Så börjar vi med ekonomin. Resultat från 2011 och lägesrapport 2012. Som anställd, och med uppgift att inspirera till mission och till givande, känns det förstås tråkigt att notera hur givandet till ELMs mission minskar ganska mycket från 2010 till 2011 (liksom föregående år). Hur vänder vi trenden?

Sångbok

Styrelsen beslöt för ett år sedan att göra en revidering av de mest sjungna 200 sångerna i Lova Herren. Men det har inte varit lätt att finna rätt personer för detta projekt. Och kanske var inte idén så god som den tycktes i fjol. Det är svårt. Sångerna är så viktigt, och de är ett så personligt uttryck för tron – oavsett om vi tänker på gamla eller unga kristna, eller på gamla eller nya sånger. Nu bromsar vi lite från förra året och funderar ett varv till. Hur bevarar vi sångskatten och avancerar samtidigt sjungande mot framtiden?

Vision

ELMs IVS-grupp (Identitet – Vision – Strategi) jobbar dels med det identitetsdokument som var ute på remiss förra året, men också med tankar om ELMs vision framåt. Förhoppningsvis kan vi lägga fram något för samtal på årsmötet.

Informatör

Vi har en tid sökt en informationssekreterare / informatör. Nu är vi nära att kunna anställa. Mer info hoppas jag kunna komma med på hemsidan inom några veckor.

 

Kaffe

Jo då. Också pauserna i arbetet är viktigt…

 

Gästspel

Bosse Svensson är inte bara ELM-predikant (som predikar i Ingelsträde i morgon). Han är också med i ELMs personalutskott. Han har just presenterat för styrelsen en del tankar om hur vi blir en bättre arbetsgivare.

 

Verksamhetsplaner 2013

Om framtiden är det svårt att sia. Men det är styrelsen uppgift att till årsmötet lägga fram vad vi vill göra nästa år – och något om de ekonomiska förutsättningarna. Jag har just dragit MIS (Nämnden för Mission i Sveriges) förslag. Och efter lunch följer NUM, Tidningsnämnd och Ledning & Administration.

Samtalet fortsätter omkring verksamhetsplanerna. För egen del kämpar jag med att å ena sidan tänka på vad vi vill göra, på utmaningar och verksamhet, och å andra sidan se till ekonomi och budget…

Nämnderna har gjort ett fint arbete med utkast till verksamhetsplaner! Ändå finns det en del att vrida och vända på. Någon räknemiss här eller där. Och så frågan om vi vågar tro att givandet ska vända uppåt 2013… Ser framemot årsmötet för att se hur förslagen tas emot där.

 

 

/EJA

1 reaktion till “Styrelsemöte”

  1. Oerhört tråkiga siffror! Och tappet helt enormt – minskning med ca en halv miljon per år! Med den takten är vi ju nere på noll redan om tre år! Och som vanligt följer väl kostnaderna budget…

    Har det gjorts något försök till djupare analys av dessa siffror? Är det antalet regelbundna givare som minskat eller är det de enskilda gåvornas storlek? Hur stor del av dessa intäkter är stora engångsbelopp (testamenten et.c.) och hur mycket är regelbundet givande? Hur har andra intäktsslag (t.ex. gåvor från föreningarna) utvecklats i förhållande till gåvor från enskilda? Vilka möjligheter finns att vända detta?

    Sen måste förstås alla vi missionsvänner ställa oss frågan om vi på allvar menar att vi ska lägga ner vårt missionsarbete helt om tre år?

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved