Styrelsesammanträde pågick

Styrelsesammanträde pågick

Under min korta promenad sen fredag eftermiddag från Stockholms central till Roseniuskyrkan på Smala gränd såg jag massor av stockholmare. På väg hem från jobbet; handlandes delikatesser till helgens middagar eller drickandes ”after work”. Men inne på Gränden är det inte färdigarbetat för veckan; där råder det full aktivitet. Ett dussintal styrelseledamöter (och adjungerade) har samlats.

Första punkterna på dagordningen är rapporter, protokoll från nämnder med mera. Sedan kommer en intressant fråga. Det gäller en revidering av sångboken Lova Herren. Detta har vi samtalat om ett par år nu. Jens Lunnergård har jobbat hårt med projektplan för revideringen och styrelsen ställer sig bakom planen. Mer info kommer säkert vi hemsida, Till Liv etc.

Vi börjar prata verksamhetsplan för 2014 – med avbrott för kaffe. När man sitter med förslag till verksamhetsplan är det lätt att man fokuserar på siffror och summor. Men samtidigt är verksamhetsplanen ett bönerop: Herre – är det detta du vill vi ska göra nästa år, så ge oss resurserna ekonomiskt, avseende medarbetare och krafter! Styrelsen syr ihop nämndernas förslag och lämnar till årsmötet.

Vi avlutar för kvällen. Återkommer imorgon.

Och så har vi varit i gång ett par timmar på lördag morgon. Lärorådet har inkommit med en rapport ”Frågan om Bibelöversättning”. Eftersom jag själv varit inblandad i detta arbete är det skönt att styrelsen mottog rapporten med tacksamhet. Till årsmötet kommer en del av rapporten som rekommendation till rörelsen.

Nu diskuterar vi IVS-arbetet (Identitet, Vision, Strategi). Ett dokument är  färdigt (Identitetsdokumentet). Nu går arbetet vidare med nästa steg: Vision. Att skriva vision är svårt. Realism och ideal ska kopplas samman, och i en kristen organisation behöver det också bli tydligt att det är Herren som bygger huset (Ps 127).

Efter lunch ska vi möta representanter för ELM-föreningarna i Mittsverige.

Nu har vi haft ett gott samtal med ELMare från Gagnef, Vikbolandet och Stockholm. De har givit en lägesbeskrivning av sina respektive föreningar, coh så har vi funderat kring hur vi bäst hjälper varandra i olika uppgifter.

På dagordningen nu: Tider för kommande sammanträden, ärenden till årsmötet,  webserverförändrning…

Och efter dessa, och några frågor till, så avslutar vi med att ordf Arne Engström läser från  Jes 55.

God helg!

/ErikJA

5 reaktioner till “Styrelsesammanträde pågick”

  1. Erik bad för ert möte i dag.
   Vi kommer att fortsätta be för er.
   Finns det möjlighet så hälsa de du möter i dag från mig.

   Gunnel

 1. På väg hem från träffen med styrelsen. Tack för ett gott och givande möte. Guds välsignelse över även sista delen av ert sammanträde!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved