Tack för bilen!

Tack för bilen!

Vi har varit i Peru i 1.5 år utan bil. Det har funkat för det är lätt och billigt att ta taxi och åka kollektivt med Combi, en minibuss, eller Colectivo, en personbil som man fyller med folk efter vägen. Här finns också Motos en motorcykel på tre hjul, som kör kortare sträckor. Men vi har vår församling i San Antonio ca 1 mil utanför Chiclayo och arbetar i Luya 2,4 mil utanför staden. Därför är vi så tacksamma till Gud och till er kära missionsvänner att vi nu har fått en bil att använda till att köra familjen men även att ta med vännerna från San Antonio ut till Luya. Vi halverar nu våran restid till Luya, slipper att byta mellan Motos och Combis tre gånger för att ta oss ut, och lika många gånger hem. Dessutom slipper vi stå hela och delar av familjen varje lördag och söndagskväll ute i mörkret för att hitta färdsätt hem.

Bröderna i kyrkan i San Antonio är också väldigt glada för den! I söndags, i slutet av gudstjänsten, hade vi en tack och bönestund för bilen. Pastor Merci bad mig köra fram den mot kyrkporten. Vi samlades runt den och så tackade vi och bad. Jag tror ingen annan i församlingen äger en bil.

Jag vill med detta också vittna att Gud alltid har varit så god mot mig i mitt liv, även materiellt sett. Herren är inte snål, han ger oss mer än vad vi behöver. Han har skänkt oss sin egen älskade Son, allt annat är smått mot för det. Först ordnade det sig för mig att ta körkort. Nu har vi också en bil. Vi kan nu känna oss mycket friare som familj att åka ut. Men Herren behövde också använda er kära missionsvänner, till att skänka pengar. Tack! Må Gud välsigna er!

Bilen är en Chevrolet 300 Move av 2014 årsmodell.

Hälsningar Janne

3 reaktioner till “Tack för bilen!”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved