Tack Gud för strömavbrott

Tack Gud för strömavbrott

Det är ganska vanligt med strömavbrott här och vissa gånger gör det mig irriterad men andra gånger får det mig att le. Under de senaste veckorna har vi haft strömavbrott tre kvällar och en av dem var i lördags. Vi hade film-eftermiddag med killarna när strömmen försvann. Vi kunde som tur var se klart filmen eftersom datorn hade gott om batteri. När vi sen skulle ha aftonbön hade det börjat bli mörkt men med lite ljus utifrån och några ficklampor gick det ändå bra.

När det är strömavbrott är det ganska vanligt att vi äter ute eftersom det ofta är ljusare. Måne och stjärnor hjälper till så vi kan se lite av vad vi äter. Så var det också i lördags. Vi satt längs huskanten vid vattentanken. Detta gjorde att många fick ryggstöd då vissa kunde luta sig mot tanken och andra mot väggen. Så vi satt där och åt ris och bönor. Det var lite svårt att urskilja vem som var vem i mörkret men det gjorde inget. För att så många som möjligt skulle sitta skönt satt vi ganska trångt viket var mysigt. Inga ficklampor bara månens svaga ljus.

I vanliga fall brukar vi spela spel och göra läxor efter maten men eftersom det inte fanns ordentligt ljus var det ingen vits att försöka. Så istället satt vi kvar där i den lite kyliga kvällen. Några började sjunga och andra kröp ihop mot någons axel eller i någons famn. Själv satt jag med ett huvud på varje axel och en av de yngsta i knät. Vi sjöng välsignelsen och någon hämtade sin filt och la sig ner på gräset.

Det var så mysigt att bara sitta där tillsammans och sjunga. Den kvällen var jag glad att strömmen hade gått för det gjorde det till en alldeles speciell och underbar kväll.

/Ester Birgersson

1 reaktion till “Tack Gud för strömavbrott”

  1. Det lät verkligen lugnt, fridfullt och härligt att få en sådana lördagskväll på Bethesda.
    Nu packar ni på det sista och lämnar bygget. Välkomna t Sverige igen!
    Gunnel

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved