Tankar i luften

Jag är i Uppsala några dagar. Bland annat för att vara med på ett Roseniussymposium på Johannelund under två dagar. Den 3 februari är det 200 år sedan Carl Olof Rosenius föddes. Vad han betytt för svensk kristenhet kan knappast överskattas. Kanske får jag anledning att återkomma senare i veckan till detta.

Men på resan hit idag satt jag en timma på flygplanet mellan Ängelholm och Arlanda. Lät tankarna vandra. Ett visst tungsinne infann sig. Det ska så lite till för att jag ska slå om från ljus till mörker. Jag funderade vidare: Hur hanterar Gud besvikelse? I vilken mängd ser inte han sådant som är förfärligt, förskräckligt, destruktivt. Och allt det han ser av sådant drabbar dessutom den skapelse han från början gjorde vacker, ren och god. Och de människor som drabbas är aldrig okända för honom, tvärtom de är alltid någon han älskar som drabbas. Hur hanterar eller reagerar Gud på detta?

Finns det något sätt för mig att efterlikna?

Jag kom inte så mycket längre än så i mina tankar. Men Jag hoppas att frågan kan följa med mig ett tag. Och att Herrens Ande visar svar.

/ErikJA

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved