Tempelbygge?

Igår läste jag i slutet av Första Krönikeboken om kung Davids förberedelser inför tempelbygget i Jerusalem. Igår målade vi väggarna i och köpte stolar till lokalen vi hyrt i stadsdelen Cerropón. Finns där en koppling?

Om den finns där så består den inte i några yttre förutsättningar. Kung David hade makt att besluta om bygget av ett stort tempel och resurser och kontakter att samla de allra finast material i en så stor mängd att det inte gick att mäta.

I Cerropon finns en sal med tegelväggar och bakom den några små rum med jordgolv och väggar av obränt tegel. Dammet drar in under dörren och några av rutorna är spräckta. På andra våning bor husägaren som hyr ut efter som hans mamma lagt ner den lilla butiken som tidigare fanns i lokalen.

Finns där en koppling? Ja: David längtade efter en plats för att tillbe Herren. Precis samma sak gäller för oss som tillsammans målade väggar och fixade i Cerropón igår. Vi vill inget hellre än att det ska bli en plats där människor får komma till tro på Herren. Där de får möte Jesus i nådens medel och tillsammas sjunga till Hans ära.

/Erik

Ps Idag kom min kollega Tina förbi och sa att vi har problem med avloppet i Cerropón 😉

Chiclayo_203Chiclayo_219Chiclayo_226

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved