Tenwek Hospital

Tenwek Hospital

Förra söndagen deltog Kerstin Nilsson och undertecknad i församlingens gudstjänst i Nyagesa pastorat. Vi var där tillsammans med Bishop-Elect Omwoyo som är den av ELCK:s huvudkontor i Nairobi sanktionerade blivande biskopen i Sydvästra stiftet, där det redan finns en biskop, Asiago, som följaktligen inte längre är erkänd av centralledningen men som har ett brett stöd lokalt.

IMG_6197

Denna splittring inom stiftet har bedrövat många djupt, och det har varit de kristnas önskan och bön att en försoning på något sätt skulle kunna komma till stånd. I samband med att vi båda från ELM framförde hälsningar och råd under mötet i Nyagesa, fick jag för mig att likna det rådande förhållandet i stiftet med när de två benen vi har inte går åt samma håll. De församlade uppfattade säkert vart jag ville komma: att de båda falangerna inom Sydvästra stiftet måste försonas och börja samarbeta.

Copy of IMG_6934

Dagen efter, i måndags, blev Omwoyo påkörd av en skenande matatu. Hans båda ben blev illa tilltygade, det ena så allvarligt att det måste amputeras. Han fördes medvetslös till Tenwek Hospital, ett specialsjukhus i närheten av Bomet ca 90 km från Suneka utanför Itierio där olyckan hände, och man visste först inte om han skulle överleva.

Copy of IMG_6927

I sällskap med fyra kenyanska bröder besökte jag igår sjukhuset i Tenwek där vi mötte en samlad och mycket tacksam Omwoyo, som betecknade det som ett Guds stora under att han fortfarande var vid liv, även om han nu bara har ett riktigt ben att gå med.

När vi tillsammans tackat och prisat vår Gud för att Han låtit Omwoyo behålla livet, refererade han faktiskt till vad jag framhållit i Nyagesa och vi konstaterade gemensamt att Gud inte gör några misstag och att inget sker av en slump.

tumblr_n3rvt7ScKD1txc2cqo4_1280

Per-Martin Hjort

1 reaktion till “Tenwek Hospital”

  1. Tack, PM, för dina referat och att du är där! Mycket märkligt! SW är på operationsbordet! Vi ber om en god utgång av operationen… Vad det nu blir! Må Hans namn blir helgat, Hans rike komma och Hans vilja ske, även i detta! Frid och kraft och vishet från höjden! Vi ber!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved